Nerladdning av Windows 10

Hem Datorer Nerladdning av Windows 10

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23790 Svara
  Olle
  Gäst

  Hej
  Jag har en dator som jag uppgraderade från Windows 7 till Windows 10 i mars 2016. Efter uppgraderingen fungerade datorn fram till september 2016 då jag gjorde en uppdatering till Windows 10 Anniversary ver. 1607. Efter denna uppdatering blev det problem, datorn hängde sig ständigt, stoppkod ”MACHINE CHECK EXCEPTION” var det vanligaste felmeddelandet. Efter att försökt att lösa problemet i två månader gav jag upp och köpte ny dator.
  Nu behöver jag få igång denna dator för att kunna använda en FireWire anslutning och vill installera en ren version av Windows 10, senaste version, som förhoppningsvis löser problemet. Jag har läst din utmärkta beskrivning hur man gör, men jag har ett par frågor.
  1. Jag måste använda en annan dator, som alltså inte skall uppdateras, för att ladda ner Win 10, Är detta möjligt?
  2. Måste man ange en produktnyckel för Win 10 för att kunna ladda ner? Jag har bara produktnyckeln för den ursprungliga Win 7 som jag angav när jag uppdaterade till Win 10 i mars 2016. Det står i din instruktion Steg 2 avsnitt 1 (urklippet) att man måste ha en licens för att kunna installera Win 10. Jag vill ju inte ange Win 10 nyckeln för den dator som jag använder för nerladdning.
  Med vänlig hälsning
  Olle

  #23794 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Trist när det blir problem med uppdateringar, framförallt till den grad att de kräver en ominstallation :-/ Oavsett, för att svara på dina frågor :-)

  1. Absolut! Om det är denna guide du syftar på går det alldeles utmärkt att skapa installationsmediet på vilken Windows-dator som helst.

  2. Du behöver inte ange någon produktnyckel för att ladda ned Windows 10. Faktum är att du till och med kan ladda ned, installera och använda Windows 10 utan att ange någon produktnyckel över huvud taget. Däremot förblir vissa saker i operativsystemet låsta tills det aktiveras.

  Om du tidigare har använt Windows 10 på datorn _bör_ installationen även känna av detta själv när Windows 10 installeras och då aktivera operativsystemet automatiskt. Skulle detta inte vara fallet fungerar det troligen att ange den gamla koden från Windows 7, som vid uppgraderingen ska ha konverteras till en kod för Windows 10. Alternativt och om du fortfarande kan komma in på Windows i den gamla datorn kan du även testa detta för att försöka få fram koden.

  Men som sagt, du behöver inte längre ange någon produktnyckel för att installera Windows. Så tekniskt sett och oavsett om Windows aktiveras automatiskt eller inte kan du troligen komma åt datorn tillräckligt för att använda Firewire-anslutningen för det du behöver göra :-)

  #23802 Svara
  Olle
  Gäst

  Hej.
  Tack för ditt svar. Nu har jag info så jag kan gå vidare.

  Hälsningar
  Olle

  #23804 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Härligt :-) Hojta tillbaka om det uppstår några frågetecken så försöker jag hjälpa till!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Nerladdning av Windows 10
Information om dig:Nya artiklar