Warning: Illegal string offset 'font_awesome' in /home/enkeltek/enkelteknik.se/wp-content/plugins/td-composer/includes/tdc_main.php on line 398

Svar till: Använda Chromecast utan Wi-Fi (typ med Bluetooth)?

Hem Ljud & Bild Använda Chromecast utan Wi-Fi (typ med Bluetooth)? Svar till: Använda Chromecast utan Wi-Fi (typ med Bluetooth)?

#3900
Christoffer
Keymaster

Precis som kommentaren ovan skriver stämmer det att en Chromecast behöver Wi-Fi för att fungera. Dock går det att använda t.ex. din telefon och dela ut internet från den till Chromecasten, för att sedan ansluta till Chromecasten från telefonen.

Det är inte en jättesmidigt process, men det fungerar åtminstone, om du t.ex. inte har något Wi-Fi-nätverk i närheten och ändå har behov av att visa något på Chromecasten. Skulle nog inte rekommendera detta som något att använda för jämnan då det drar både på din surf på telefonen och telefonens batteritid.

Se denna länk för ett exempel på hur du gör (på engelska): https://www.youtube.com/watch?v=gyOGKg7ZHbs

Det finns även en guide för hur du delar ut Internet från din telefon så andra enheter kan ansluta till den. Guiden är för iPhone, men det fungerar ungefär på samma sätt för Android-telefoner. Du hittar guiden här: enkelteknik.se/dela-ut-internet-natverk-wifi-fran-iphone-ipad

Nya artiklar