Warning: Illegal string offset 'font_awesome' in /home/enkeltek/enkelteknik.se/wp-content/plugins/td-composer/includes/tdc_main.php on line 398

Använda Chromecast utan Wi-Fi (typ med Bluetooth)?

Hem Ljud & Bild Använda Chromecast utan Wi-Fi (typ med Bluetooth)?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3895 Svara
  Markus
  Gäst

  Hej! Kan man använda en Chromecast och bara skicka saker till från telefonen utan att koppla den till ett Wi-Fi-nätverk? Typ att man kopplar telefonen direkt till Chromecasten, med bluetooth eller så?

  #3899 Svara
  Nej
  Gäst

  Nej

  #3900 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Precis som kommentaren ovan skriver stämmer det att en Chromecast behöver Wi-Fi för att fungera. Dock går det att använda t.ex. din telefon och dela ut internet från den till Chromecasten, för att sedan ansluta till Chromecasten från telefonen.

  Det är inte en jättesmidigt process, men det fungerar åtminstone, om du t.ex. inte har något Wi-Fi-nätverk i närheten och ändå har behov av att visa något på Chromecasten. Skulle nog inte rekommendera detta som något att använda för jämnan då det drar både på din surf på telefonen och telefonens batteritid.

  Se denna länk för ett exempel på hur du gör (på engelska): https://www.youtube.com/watch?v=gyOGKg7ZHbs

  Det finns även en guide för hur du delar ut Internet från din telefon så andra enheter kan ansluta till den. Guiden är för iPhone, men det fungerar ungefär på samma sätt för Android-telefoner. Du hittar guiden här: enkelteknik.se/dela-ut-internet-natverk-wifi-fran-iphone-ipad

  #6065 Svara
  Denise
  Gäst

  Hej jag undrar kan man dela internet från mobilen till cromecasten eller måste man köpa trådlöst internet till hela huset?

  #6066 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Får nog hänvisa till svaret ovanför. Det går att dela ut ett Wi-Fi-nätverk från mobilen och koppla upp Chromecasten mot det. Dock fungerar det inte alltid optimalt, men som en nödlösning kan det vara okej.

  #8575 Svara
  Jesper
  Gäst

  Hej jag undrar om det finns nått bra sett och dela wify från mobilen. Har wify men det stödjer ej massdelning som cromecasten behöver. Finns det nån app?

  #8576 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej, det verkar faktiskt finnas en del appar som är till just för att hjälpa till att dela ut Wi-Fi-uppkopplingen. T.ex, osmino och Mobile Hotspot Router.

  Jag har dessvärre inte testat någon av dessa appar. Men det kan säkert vara värt ett försök att se om de löser problemet :-)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
Svar till: Använda Chromecast utan Wi-Fi (typ med Bluetooth)?
Information om dig:Nya artiklar