Svar till: Till extern hårddisk från android mobil

Hem Mobilt & Surfplattor Till extern hårddisk från android mobil Svar till: Till extern hårddisk från android mobil

#35372
Christoffer
Keymaster

Hej! Nu har du säkert löst detta redan, så ber om ursäkt för långsamt svar.

Jag skulle _gissa_ att om du fått meddelanden (SMS, mejl etc.) med länkar till skumma sajter betyder det inte nödvändigtvis att telefonen blivit infekterat med virus. Så utifrån det skulle jag gissa att det förmodligen är relativt säkert att koppla telefonen till datorn och bara föra över de bilder och filmer du önskar spara.

Visst finns det en chans att virus kan kopiera sig själva genom t.ex. en USB-inkoppling. Däremot uppstår samma problem troligen om du använder en extern hårddisk direkt till telefonen. När hårddisken sedan kopplas in till en dator finns en risk (om än liten) att virus följt med.

Däremot är min bästa gissning att du utan större rädsla kan koppla in telefonen och föra över bilder och filmer ”rakt av” direkt till datorn. Framförallt för att virus i regel är skrivna för endast en typ av operativsystem och kräver ganska mycket för att själva kunna ta sig vidare mellan två olika system (t.ex. Android och Windows).

Ett annat sätt att skicka bilder och filmer är annars att göra det trådlöst via nätverket. Jag har en guide för detta både för iPhone och Android. Visserligen med något/några år på nacken. Men de bör fortfarande fungera utan problem.

För iPhone: https://www.enkelteknik.se/overfor-bilder-tradlost-fran-iphone-ipad-till-pc-mac
För Android: https://www.enkelteknik.se/skicka-filer-och-foton-tradlost-via-wi-fi-fran-en-android-telefon-till-datorn

Nya artiklar