Svar till: Problem med att radera hårddisken på Macbook PRO

Hem Datorer Problem med att radera hårddisken på Macbook PRO Svar till: Problem med att radera hårddisken på Macbook PRO

#22570
Christoffer
Keymaster

Hej!

Om det inte ens går att radera hårddisken via Skivverktyget kan (men det behöver inte) vara så illa att datorns hårddisk faktiskt börjat ge upp. Det låter rent spontant som att du gjort exakt rätt saker för att försöka få igång datorn igen.

Jag hade exakt samma fel med en äldre Macbook för något år sedan och efter upprepade försök lyckades jag tillslut radera hårddisken (via Skivverktyget) och därefter installera om macOS. Dock blev det samma fel igen dagen efter, varpå hårddisken fick bytas.

En sak att testa är att återställa datorns så kallade SMC enligt dessa instruktioner: https://support.apple.com/sv-se/HT201295

Skulle inte SMC-nollställningen göra någon skillnad och du efter upprepade försök ändå inte lyckas radera hårddisken kan det som sagt vara så att den behöver bytas ut. Något som många gånger går att göra själv, lite beroende på exakt vilken Pro-modell du har. Jag har skrivit en guide för lite äldre Macbook Pro-datorer som du hittar här, men jag gissar att du har en lite nyare modell.

Nya artiklar