Ändra från Bing till Google i Microsoft Edge

4
14342
Byt till Google i Microsoft Edge

Vill du att Microsoft Edge automatiskt ska använda Google eller någon annan söktjänst istället för Bing när du söker direkt i webbläsaren? Så ordnar du det!

Microsofts nya webbläsare Edge levereras med Microsofts egen sökmotor Bing som standardval för den inbyggda sökfunktionen och för sökningar direkt i adressfältet. Känner du dock inte för att använda Bing och istället vill köra någon annan söktjänst (t.ex. Google) är lösningen inte längre än ett par klick bort.

1. Börja med att starta Microsoft Edge. Klicka därefter på de tre punkterna längst upp till höger (1) för att öppna menyn. I menyn väljer du Inställningar (2).

Microsoft Edge - Inställningar

2. Scrolla nedåt tills du ser alternativet Avancerade inställningar. Klicka här på Visa avancerade inställningar.

Microsoft Edge - Google - Visa avancerade inställningar

3. Scrolla nu ytterligare en bit nedåt tills du kommer till Sök i adressfältet med. Som standard står det Bing här. Klicka på Ändra för att få möjligheten att välja en annan sökmotor.

Microsoft Edge - Sök i adressfältet - Med Bing - Google

4. Google är oftast förinställt som ett valbart alternativ. Skulle det vara så att Google eller den sökleverantör du vill använda inte finns med i listan kan du lägga till de flesta sökmotorer genom att gå till sökmotorns webbsida direkt i Edge. Med webbsidan öppen i Microsoft Edge navigerar du sedan återigen till Sök i adressfältet med-inställningen. Din önskade sökmotor bör nu finnas med i listan över valbara sökmotorer – så länge den är kompatibel- och fungerar med Microsoft Edge.

För att t.ex. välja Google som standardsökmotor i Edge markerar du Google i listan (1) och klickar därefter på Ange som standard (2).

Microsoft Edge - Sök på Google - Ange som standard

5. När du nu hädanefter söker direkt i adressfältet på Microsoft Edge är det Google (eller din valda sökmotor) som används istället för Bing.

Får du det inte att fungera eller har du andra funderingar kring Microsoft Edge och sökmotorer? Fråga gärna så gör vi vad vi kan för att hjälpa till!

Relaterat innehåll

4 kommentarer

   • Hej! Vad underligt. Om du går till google.se, låter sidan vara öppen och därefter går in till Inställningar > etc. Dyker det ändå inte upp?

    // Christoffer, enkelteknik.se

  1. Jag har samma problem och det dyker inte upp i listan efter att ha haft google öppet.. tips på vad man kan göra?

   • Hej! Vad underligt. Jag har testat att ta bort och lägga till igen här och det verkar fungera. Där det står ”Sök i adressfältet med” följt av ”Bing” – kan du klicka på Bing och få upp en meny där alternativet ”Lägg till ny” finns längst ned i listan?

    // Christoffer, enkelteknik.se

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here