Ändra från Bing till Google i Microsoft Edge

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Vill du att Microsoft Edge automatiskt ska använda Google eller någon annan söktjänst istället för Bing när du söker direkt i webbläsaren? Så ordnar du det!

Microsofts nya webbläsare Edge levereras med Microsofts egen sökmotor Bing som standardval för den inbyggda sökfunktionen och för sökningar direkt i adressfältet. Känner du dock inte för att använda Bing och istället vill köra någon annan söktjänst (t.ex. Google) är lösningen inte längre än ett par klick bort.

1. Börja med att starta Microsoft Edge. Klicka därefter på de tre punkterna längst upp till höger (1) för att öppna menyn. I menyn väljer du Inställningar (2).

Microsoft Edge - Inställningar

2. Scrolla nedåt tills du ser alternativet Avancerade inställningar. Klicka här på Visa avancerade inställningar.

Microsoft Edge - Google - Visa avancerade inställningar

3. Scrolla nu ytterligare en bit nedåt tills du kommer till Sök i adressfältet med. Som standard står det Bing här. Klicka på Ändra för att få möjligheten att välja en annan sökmotor.

Microsoft Edge - Sök i adressfältet - Med Bing - Google

4. Google är oftast förinställt som ett valbart alternativ. Skulle det vara så att Google eller den sökleverantör du vill använda inte finns med i listan kan du lägga till de flesta sökmotorer genom att gå till sökmotorns webbsida direkt i Edge. Med webbsidan öppen i Microsoft Edge navigerar du sedan återigen till Sök i adressfältet med-inställningen. Din önskade sökmotor bör nu finnas med i listan över valbara sökmotorer – så länge den är kompatibel- och fungerar med Microsoft Edge.

För att t.ex. välja Google som standardsökmotor i Edge markerar du Google i listan (1) och klickar därefter på Ange som standard (2).

Microsoft Edge - Sök på Google - Ange som standard

5. När du nu hädanefter söker direkt i adressfältet på Microsoft Edge är det Google (eller din valda sökmotor) som används istället för Bing.

Får du det inte att fungera eller har du andra funderingar kring Microsoft Edge och sökmotorer? Fråga gärna så gör vi vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

8 kommentarer

  • Hej! Vad underligt. Om du går till google.se, låter sidan vara öppen och därefter går in till Inställningar > etc. Dyker det ändå inte upp?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Jag har samma problem och det dyker inte upp i listan efter att ha haft google öppet.. tips på vad man kan göra?

  • Hej! Vad underligt. Jag har testat att ta bort och lägga till igen här och det verkar fungera. Där det står ”Sök i adressfältet med” följt av ”Bing” – kan du klicka på Bing och få upp en meny där alternativet ”Lägg till ny” finns längst ned i listan?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Google används är inställd som standardsökmotor och fungerar på första fliken. Öppnar jag sedan en ny flik blir det Bing. Det går inte att ställa in så att efterföljande flikar också öppnas med Google.

  • Hej! Det har du helt rätt i. Tyvärr verkar flikarna i Edge helt enkelt vara byggda på detta sätt och i nuläget finns det, så vitt jag kan läsa mig till, inget enkelt sätt att ändra sökmotor för de nya flikarna :-/ Extremt tråkigt får man ändå tycka. Du verkar vara långt i från den enda som (av god anledning) tycker detta är dumt. Tyvärr verkar det som sagt inte finnas någon lösning på det, åtminstone inte ännu.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Det verkar inte gå att byta till annan sökmotor med Microsofts inställningar. Vill du ha bort Bing från Edge så blockera istället adressen: 1) sätt t e x Google till standard i Edge: Öppna Microsoft Edge, klicka på de tre punkterna i övre högerhörnet, ”inställningar, ”avancerat”, ”byt sökmotor,” ange Google som standard. 2) Öppna Kontrollpanelen i datorn – ”Internetalternativ” – Flick” Allmänt”: Kolla vad du har för Startsida så att det inte är Bing. Radera isåfall och skriv in en annan startsidesadress tex http://www.google.com.
  Därefter byt till fliken ”Säkerhet”. Markera ”ej betrodda platser”, klicka på ”platser”.
  Lägg till ”https://www.bing.com”. Enter
  Tyvärr kommer det inte få Edge att öppna din valda sökmotor, men för varje flik får du istället en helt tom sida och tomt adressfält vilket åtminstone är bättre.

  • Hej! Nej, för sökfunktionen i nya flikar verkar det faktiskt vara så trist att man är låst till Bing (alternativt ingenting alls med detta tillvägagångssätt). Extremt tråkigt kan jag tycka. Såg även att bilderna i guiden inte riktigt längre överensstämde med Edge, ska ta och uppdatera dem vid tillfälle!

   Tack för att du delade med dig av en alternativ lösning!

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend