Ändra från Bing till Google i Microsoft Edge

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Vill du att Microsoft Edge automatiskt ska använda Google eller någon annan söktjänst istället för Bing när du söker direkt i webbläsaren? Så ordnar du det!

Microsofts webbläsare Edge levereras med Microsofts egen sökmotor Bing som standardval för den inbyggda sökfunktionen och för sökningar direkt i adressfältet. Känner du dock inte för att använda Bing och istället vill köra någon annan söktjänst (t.ex. Google) är lösningen inte längre än ett par klick bort.

Byt sökmotor i Microsoft Edge

 1. Börja med att starta Microsoft Edge. Klicka därefter på de tre punkterna längst upp till höger för att öppna Inställningar. I listan till vänster klickar du på Sekretess, sökning och tjänster. Scrolla längst ned och välj Adressfält och sökning.

Edge - Adressfält och sökning - Byt standard sökmotor

 1. Under alternativet Sökmotor som används i adressfältet väljer du därefter den sökmotor du önskar, t.ex. Google.

Edge - Sökmotor som används i adressfältet

 1. Skulle det vara så att den sökmotor du vill använda saknas i listan över valbara alternativ klickar du på Hantera sökmotorer. Följ därefter instruktionerna och öppna en ny flik (klicka på plus-tecknet högst upp åt vänsterkanten i webbläsaren) och navigera till den sökmotor du vill använda.

Microsoft Edge - Lägg till sökmotor - Ny flik

 1. Gör nu en valfri sökning i den nya sökmotorn. Gå därefter tillbaka till fliken med inställningarna. Den nya sökmotorn bör nu automatiskt synas som ett valbart alternativ bland de övriga sökmotorerna.
 2. När du nu hädanefter söker direkt i adressfältet på Microsoft Edge är det Google (eller din valda sökmotor) som används istället för Bing.

Får du det inte att fungera eller har du andra funderingar kring Microsoft Edge och sökmotorer? Fråga gärna så gör vi vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

12 kommentarer

  • Hej! Vad underligt. Om du går till google.se, låter sidan vara öppen och därefter går in till Inställningar > etc. Dyker det ändå inte upp?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Jag har samma problem och det dyker inte upp i listan efter att ha haft google öppet.. tips på vad man kan göra?

  • Hej! Vad underligt. Jag har testat att ta bort och lägga till igen här och det verkar fungera. Där det står ”Sök i adressfältet med” följt av ”Bing” – kan du klicka på Bing och få upp en meny där alternativet ”Lägg till ny” finns längst ned i listan?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Google används är inställd som standardsökmotor och fungerar på första fliken. Öppnar jag sedan en ny flik blir det Bing. Det går inte att ställa in så att efterföljande flikar också öppnas med Google.

  • Hej! Det har du helt rätt i. Tyvärr verkar flikarna i Edge helt enkelt vara byggda på detta sätt och i nuläget finns det, så vitt jag kan läsa mig till, inget enkelt sätt att ändra sökmotor för de nya flikarna :-/ Extremt tråkigt får man ändå tycka. Du verkar vara långt i från den enda som (av god anledning) tycker detta är dumt. Tyvärr verkar det som sagt inte finnas någon lösning på det, åtminstone inte ännu.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Det verkar inte gå att byta till annan sökmotor med Microsofts inställningar. Vill du ha bort Bing från Edge så blockera istället adressen: 1) sätt t e x Google till standard i Edge: Öppna Microsoft Edge, klicka på de tre punkterna i övre högerhörnet, ”inställningar, ”avancerat”, ”byt sökmotor,” ange Google som standard. 2) Öppna Kontrollpanelen i datorn – ”Internetalternativ” – Flick” Allmänt”: Kolla vad du har för Startsida så att det inte är Bing. Radera isåfall och skriv in en annan startsidesadress tex http://www.google.com.
  Därefter byt till fliken ”Säkerhet”. Markera ”ej betrodda platser”, klicka på ”platser”.
  Lägg till ”https://www.bing.com”. Enter
  Tyvärr kommer det inte få Edge att öppna din valda sökmotor, men för varje flik får du istället en helt tom sida och tomt adressfält vilket åtminstone är bättre.

  • Hej! Nej, för sökfunktionen i nya flikar verkar det faktiskt vara så trist att man är låst till Bing (alternativt ingenting alls med detta tillvägagångssätt). Extremt tråkigt kan jag tycka. Såg även att bilderna i guiden inte riktigt längre överensstämde med Edge, ska ta och uppdatera dem vid tillfälle!

   Tack för att du delade med dig av en alternativ lösning!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Har samma problem, jag vill ha Google som standard sida/sökmotor och ej Bing. Har gjort allt som ni säger, men ändå kommer tillbaka till Bing… hemsk!!! :'(

  • Vad underligt! Om det är så att det fungerar ett tag, t.ex. tills du stänger och sedan öppnar Edge igen skulle det kunna ha något med att inställningen återgår till ”standardvarianten” varje gång programmet öppnas. Om du inte redan gjort det skulle jag testa att gå till Inställningar > Återställ inställningar. Nästa gång du startar webbläsaren bör du därefter få frågan om du vill använda Bing som standardsökmotor eller om du hellre vill använda någon annan.

   Såg även att inställningsalternativen hade uppdaterats en del sedan originaltexten publicerades så passade på att uppdatera text och bilder för att överensstämma med den nuvarande versionen.

 5. Fungerar inte! Har Google som val men Bing kommer ändå upp hela tiden.
  Edge tillåter tydligen ingen annan sökmotor, så jäkla trist.
  Bing är kass!!

  • Hej! Det låter underligt! Testade precis igen här och det fungerar såsom tidigare. Däremot är det ju endast när man söker direkt i adressfältet som denna inställning ”kickar in”. För nya flikar t.ex. är det lite knepigare att få till Google att visas. Faktum är att det till och med är omöjligt utan att använda ett tillägg till Edge, t.ex. detta. Som dock fungerar alldeles utmärkt :-)

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.