Ändra från Bing till Google i Microsoft Edge

Vill du att Microsoft Edge automatiskt ska använda Google eller någon annan söktjänst istället för Bing när du söker direkt i webbläsaren? Så ordnar du det!

Microsofts nya webbläsare Edge levereras med Microsofts egen sökmotor Bing som standardval för den inbyggda sökfunktionen och för sökningar direkt i adressfältet. Känner du dock inte för att använda Bing och istället vill köra någon annan söktjänst (t.ex. Google) är lösningen inte längre än ett par klick bort.

1. Börja med att starta Microsoft Edge. Klicka därefter på de tre punkterna längst upp till höger (1) för att öppna menyn. I menyn väljer du Inställningar (2).

Microsoft Edge - Inställningar

2. Scrolla nedåt tills du ser alternativet Avancerade inställningar. Klicka här på Visa avancerade inställningar.

Microsoft Edge - Google - Visa avancerade inställningar

3. Scrolla nu ytterligare en bit nedåt tills du kommer till Sök i adressfältet med. Som standard står det Bing här. Klicka på Ändra för att få möjligheten att välja en annan sökmotor.

Microsoft Edge - Sök i adressfältet - Med Bing - Google

4. Google är oftast förinställt som ett valbart alternativ. Skulle det vara så att Google eller den sökleverantör du vill använda inte finns med i listan kan du lägga till de flesta sökmotorer genom att gå till sökmotorns webbsida direkt i Edge. Med webbsidan öppen i Microsoft Edge navigerar du sedan återigen till Sök i adressfältet med-inställningen. Din önskade sökmotor bör nu finnas med i listan över valbara sökmotorer – så länge den är kompatibel- och fungerar med Microsoft Edge.

För att t.ex. välja Google som standardsökmotor i Edge markerar du Google i listan (1) och klickar därefter på Ange som standard (2).

Microsoft Edge - Sök på Google - Ange som standard

5. När du nu hädanefter söker direkt i adressfältet på Microsoft Edge är det Google (eller din valda sökmotor) som används istället för Bing.

Får du det inte att fungera eller har du andra funderingar kring Microsoft Edge och sökmotorer? Fråga gärna så gör vi vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

8 kommentarer

  • Hej! Vad underligt. Om du går till google.se, låter sidan vara öppen och därefter går in till Inställningar > etc. Dyker det ändå inte upp?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Jag har samma problem och det dyker inte upp i listan efter att ha haft google öppet.. tips på vad man kan göra?

  • Hej! Vad underligt. Jag har testat att ta bort och lägga till igen här och det verkar fungera. Där det står ”Sök i adressfältet med” följt av ”Bing” – kan du klicka på Bing och få upp en meny där alternativet ”Lägg till ny” finns längst ned i listan?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Google används är inställd som standardsökmotor och fungerar på första fliken. Öppnar jag sedan en ny flik blir det Bing. Det går inte att ställa in så att efterföljande flikar också öppnas med Google.

  • Hej! Det har du helt rätt i. Tyvärr verkar flikarna i Edge helt enkelt vara byggda på detta sätt och i nuläget finns det, så vitt jag kan läsa mig till, inget enkelt sätt att ändra sökmotor för de nya flikarna :-/ Extremt tråkigt får man ändå tycka. Du verkar vara långt i från den enda som (av god anledning) tycker detta är dumt. Tyvärr verkar det som sagt inte finnas någon lösning på det, åtminstone inte ännu.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Det verkar inte gå att byta till annan sökmotor med Microsofts inställningar. Vill du ha bort Bing från Edge så blockera istället adressen: 1) sätt t e x Google till standard i Edge: Öppna Microsoft Edge, klicka på de tre punkterna i övre högerhörnet, ”inställningar, ”avancerat”, ”byt sökmotor,” ange Google som standard. 2) Öppna Kontrollpanelen i datorn – ”Internetalternativ” – Flick” Allmänt”: Kolla vad du har för Startsida så att det inte är Bing. Radera isåfall och skriv in en annan startsidesadress tex http://www.google.com.
  Därefter byt till fliken ”Säkerhet”. Markera ”ej betrodda platser”, klicka på ”platser”.
  Lägg till ”https://www.bing.com”. Enter
  Tyvärr kommer det inte få Edge att öppna din valda sökmotor, men för varje flik får du istället en helt tom sida och tomt adressfält vilket åtminstone är bättre.

  • Hej! Nej, för sökfunktionen i nya flikar verkar det faktiskt vara så trist att man är låst till Bing (alternativt ingenting alls med detta tillvägagångssätt). Extremt tråkigt kan jag tycka. Såg även att bilderna i guiden inte riktigt längre överensstämde med Edge, ska ta och uppdatera dem vid tillfälle!

   Tack för att du delade med dig av en alternativ lösning!

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend