Byt batteri i din Wii U GamePad-kontroll

Det senaste

Trött på att batteriet i Wii U GamePad bara håller några timmar? Var inte rädd för att byta det själv! Det går på ett par sekunder och är superenkelt!

Originalbatteriet som finns i Wii U GamePad-handkontrollen har en kapacitet på 1500mAh (milliamperetimmar). Detta ger som standard en ungefärlig speltid på mellan 3-5 timmar innan kontrollen behöver laddas. Allt eftersom ett batteri används blir det dock sämre och sämre. Vilket gör att speltiden konstant förkortas.

Att köpa ett nytt batteri och plugga i GamePad-kontrollen för att återigen få längre speltid kanske låter avskräckande. Men det är faktiskt hur simpelt som helst. Nintendo har också lanserat ett batteri med större kapacitet än originalbatteriet (2550mAh). Vilket möjliggör för spelande i upp till 8 timmar. Detta batteri kostar i skrivande stund från cirka 400kr. Originalbatteriet (om du endast vill byta ut det mot ett nytt) är lite svårare att få tag på. Dock finns det alldeles utmärkta kopior att köpa för omkring 150kr.

Vi rekommenderar Pricerunner eller Prisjakt för att se vilka batterier som finns tillgängliga för tillfället. För att se hur du byter själva batteriet är det bara att läsa vidare.

Byt batteri i Wii U GamePad-handkontrollen

1. Börja med att stänga av både Wii U-enheten samt GamePad-handkontrollen.

2. För att komma åt själva batteriet behöver du skruva bort de två skruvar som håller fast batteriluckan på GamePad-kontrollens baksida. Använd en vanlig (ganska liten) stjärnmejsel för att skruva bort de båda skruvarna och öppna luckan.

Öppna och skruva upp Wii U GamePad-kontrollen
Skruva bort de båda stjärnskruvarna och peta upp luckan för att få tag i batteriet.

3. Så snart batteriluckan är avlägsnad ser du direkt batteriet. Tittar du till vänster om batteriet finns det även en stor, tom yta. Det större ersättningsbatteriet drar nytta av detta tomrum och använder det för att helt enkelt kunna ha en större kapacitet.

För att avlägsna det nuvarande batteriet behöver du försiktigt dra loss kabeln som kopplar batteriet till Wii U GamePad-kontrollen. Peta kontakten nedåt/bakåt för att lossa den från GamePad-kontrollen.

Wii U GamePad - Insidan öppnad - Batteri
Batteriet monteras ut genom att först koppla loss kabeln från Wii U GamePad-kontrollen.

4. Så snart själva kontakten är lossad från Wii U GamePad-kontrollen är det bara att försiktigt lyfta ut batteriet ur kontrollen.

Wii U GamePad - Batteri - Kabel utdragen
Så snart sladden är lossad från GamePad-kontrollen är det bara att lyfta ur batteriet.

5. Efter detta är det inte svårare än att bara följa stegen i omvänd ordning för att montera dit ditt nya batteri. Förhoppningsvis kan du nu avnjuta många timmars spelande utan att behöva ladda batteriet så ofta.

Wii U Game Pad - Batteri urplockad ur handkontrollen
Så snart det gamla batteriet monterats bort är det bara att följa processen omvänt för att sätta in det nya.

Har du frågor eller funderingar? Ställ dem i kommentarerna så hjälper vi till att besvara dem!

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Dela gärna artikeln om du gillar den.

Frågor

Hjälpte texten dig?

Allt innehåll på enkelteknik.se är gratis och finansieras genom annonsering, samarbeten och donationer. Alla bidrag, oavsett summa, tas tacksamt emot på nedanstående Swish-nummer.

Swish-nummer: 123 404 34 36

Skicka gärna med din e-post-adress om du väljer att stödja oss, så vi får möjlighet att återkomma med ett personligt tack!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Ta en skärmbild (print screen) på iPhone 12 (+ Pro och mini)

Nytt år, ny iPhone (som visserligen släpptes 2020) och ett nytt sätt att ta skärmbilder, eller? Nej, precis som iPhone 12 i övrigt är allt faktiskt väldigt sig likt även här.

Test: Nokia 6300 4G & Nokia 8000 4G – Är mindre mer?

Klassiskt Nokia-utseende, knappsats, bra batteritid och stöd för både Google Maps, Facebook och andra moderna appar? Det låter ändå ganska bra.

Varför drar en telefon mer batteri när det är kallt?

Att vara utomhus i minusgrader kan ha en stor inverkan på din telefons batteritid. Här tänkte jag försöka reda ut varför det är så och vad man kan göra åt det.

Test: Marshall Major III Bluetooth – Prisvärda eller överskattade?

Marshall har på senare år gjort sig ett ordentligt namn inom hörlurar- och högtalare i de lite vettigare prissegmenten. Hur är det då att använda en av deras långkörare, Major III Bluetooth?

Test: Brother HL-L2350DW – En enkel, monokrom och pålitlig laserskrivare

Om man är ute efter en trådlös laserskrivare med vettiga driftskostnader och utskrifter i svartvitt, kan då Brothers HL-L2350DW vara ett alternativ?

Se gamla och missade notiser på iPhone

Råkade du låsa upp telefonen och missade att hinna läsa vad som stod i den senaste notifikationen? Ingen fara, så ser du samtliga olästa notifikationer igen!

Relaterat innehåll

Send this to a friend