Byt batteri i din Wii U GamePad-kontroll

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Trött på att batteriet i Wii U GamePad bara håller några timmar? Var inte rädd för att byta det själv! Det går på ett par sekunder och är superenkelt!

Originalbatteriet som finns i Wii U GamePad-handkontrollen har en kapacitet på 1500mAh (milliamperetimmar). Detta ger som standard en ungefärlig speltid på mellan 3-5 timmar innan kontrollen behöver laddas. Allt eftersom ett batteri används blir det dock sämre och sämre. Vilket gör att speltiden konstant förkortas.

Att köpa ett nytt batteri och plugga i GamePad-kontrollen för att återigen få längre speltid kanske låter avskräckande. Men det är faktiskt hur simpelt som helst. Nintendo har också lanserat ett batteri med större kapacitet än originalbatteriet (2550mAh). Vilket möjliggör för spelande i upp till 8 timmar. Detta batteri kostar i skrivande stund från cirka 400kr. Originalbatteriet (om du endast vill byta ut det mot ett nytt) är lite svårare att få tag på. Dock finns det alldeles utmärkta kopior att köpa för omkring 150kr.

Vi rekommenderar Pricerunner eller Prisjakt för att se vilka batterier som finns tillgängliga för tillfället. För att se hur du byter själva batteriet är det bara att läsa vidare.

Byt batteri i Wii U GamePad-handkontrollen

1. Börja med att stänga av både Wii U-enheten samt GamePad-handkontrollen.

2. För att komma åt själva batteriet behöver du skruva bort de två skruvar som håller fast batteriluckan på GamePad-kontrollens baksida. Använd en vanlig (ganska liten) stjärnmejsel för att skruva bort de båda skruvarna och öppna luckan.

Öppna och skruva upp Wii U GamePad-kontrollen
Skruva bort de båda stjärnskruvarna och peta upp luckan för att få tag i batteriet.

3. Så snart batteriluckan är avlägsnad ser du direkt batteriet. Tittar du till vänster om batteriet finns det även en stor, tom yta. Det större ersättningsbatteriet drar nytta av detta tomrum och använder det för att helt enkelt kunna ha en större kapacitet.

För att avlägsna det nuvarande batteriet behöver du försiktigt dra loss kabeln som kopplar batteriet till Wii U GamePad-kontrollen. Peta kontakten nedåt/bakåt för att lossa den från GamePad-kontrollen.

Wii U GamePad - Insidan öppnad - Batteri
Batteriet monteras ut genom att först koppla loss kabeln från Wii U GamePad-kontrollen.

4. Så snart själva kontakten är lossad från Wii U GamePad-kontrollen är det bara att försiktigt lyfta ut batteriet ur kontrollen.

Wii U GamePad - Batteri - Kabel utdragen
Så snart sladden är lossad från GamePad-kontrollen är det bara att lyfta ur batteriet.

5. Efter detta är det inte svårare än att bara följa stegen i omvänd ordning för att montera dit ditt nya batteri. Förhoppningsvis kan du nu avnjuta många timmars spelande utan att behöva ladda batteriet så ofta.

Wii U Game Pad - Batteri urplockad ur handkontrollen
Så snart det gamla batteriet monterats bort är det bara att följa processen omvänt för att sätta in det nya.

Har du frågor eller funderingar? Ställ dem i kommentarerna så hjälper vi till att besvara dem!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Installera Windows 11 utan en nätverksuppkoppling

En av de sämre sakerna med Windows 11 är att det krävs en nätversuppkoppling för att ens kunna installera det. Fast som med det mesta går detta krav att komma runt, om man vet hur man gör.

Sonos Roam startar inte alls – Så fixar du det!

Sonos Roam är en hyfsat trevlig, liten högtalare. När den fungerar som den ska. Om den däremot inte gör det och inte vill starta överhuvud taget kan du testa följande för att förhoppningsvis kunna använda den igen.

Test: JBL Live 770NC – Vettiga over-ear-hörlurar för vardagen

Räcker det med ungefär 2000 kr för att få sig ett par vettiga over-ear-hörlurar med okej brusreducering och bra batteritid? Jo, men typ. Men det varierar definitivt med vilka krav du har på ljudet.

Fixa en Joy-Con-knapp som inte fungerar ordentligt

Behöver du trycka ned någon av knapparna på dina Joy-Con-kontroller hela vägen till botten för att knappen överhuvudtaget ska reagera? Irriterande, men förhoppningsvis lätt fixat!