Byt batteri i din Wii U GamePad-kontroll

Trött på att batteriet i Wii U GamePad bara håller några timmar? Var inte rädd för att byta det själv! Det går på ett par sekunder och är superenkelt!

Originalbatteriet som finns i Wii U GamePad-handkontrollen har en kapacitet på 1500mAh (milliamperetimmar). Detta ger som standard en ungefärlig speltid på mellan 3-5 timmar innan kontrollen behöver laddas. Allt eftersom ett batteri används blir det dock sämre och sämre. Vilket gör att speltiden konstant förkortas.

Att köpa ett nytt batteri och plugga i GamePad-kontrollen för att återigen få längre speltid kanske låter avskräckande. Men det är faktiskt hur simpelt som helst. Nintendo har också lanserat ett batteri med större kapacitet än originalbatteriet (2550mAh). Vilket möjliggör för spelande i upp till 8 timmar. Detta batteri kostar i skrivande stund från cirka 400kr. Originalbatteriet (om du endast vill byta ut det mot ett nytt) är lite svårare att få tag på. Dock finns det alldeles utmärkta kopior att köpa för omkring 150kr.

Vi rekommenderar Pricerunner eller Prisjakt för att se vilka batterier som finns tillgängliga för tillfället. För att se hur du byter själva batteriet är det bara att läsa vidare.

Byt batteri i Wii U GamePad-handkontrollen

1. Börja med att stänga av både Wii U-enheten samt GamePad-handkontrollen.

2. För att komma åt själva batteriet behöver du skruva bort de två skruvar som håller fast batteriluckan på GamePad-kontrollens baksida. Använd en vanlig (ganska liten) stjärnmejsel för att skruva bort de båda skruvarna och öppna luckan.

Öppna och skruva upp Wii U GamePad-kontrollen
Skruva bort de båda stjärnskruvarna och peta upp luckan för att få tag i batteriet.

3. Så snart batteriluckan är avlägsnad ser du direkt batteriet. Tittar du till vänster om batteriet finns det även en stor, tom yta. Det större ersättningsbatteriet drar nytta av detta tomrum och använder det för att helt enkelt kunna ha en större kapacitet.

För att avlägsna det nuvarande batteriet behöver du försiktigt dra loss kabeln som kopplar batteriet till Wii U GamePad-kontrollen. Peta kontakten nedåt/bakåt för att lossa den från GamePad-kontrollen.

Wii U GamePad - Insidan öppnad - Batteri
Batteriet monteras ut genom att först koppla loss kabeln från Wii U GamePad-kontrollen.

4. Så snart själva kontakten är lossad från Wii U GamePad-kontrollen är det bara att försiktigt lyfta ut batteriet ur kontrollen.

Wii U GamePad - Batteri - Kabel utdragen
Så snart sladden är lossad från GamePad-kontrollen är det bara att lyfta ur batteriet.

5. Efter detta är det inte svårare än att bara följa stegen i omvänd ordning för att montera dit ditt nya batteri. Förhoppningsvis kan du nu avnjuta många timmars spelande utan att behöva ladda batteriet så ofta.

Wii U Game Pad - Batteri urplockad ur handkontrollen
Så snart det gamla batteriet monterats bort är det bara att följa processen omvänt för att sätta in det nya.

Har du frågor eller funderingar? Ställ dem i kommentarerna så hjälper vi till att besvara dem!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend