Byt batteri i din Wii U GamePad-kontroll

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Trött på att batteriet i Wii U GamePad bara håller några timmar? Var inte rädd för att byta det själv! Det går på ett par sekunder och är superenkelt!

Originalbatteriet som finns i Wii U GamePad-handkontrollen har en kapacitet på 1500mAh (milliamperetimmar). Detta ger som standard en ungefärlig speltid på mellan 3-5 timmar innan kontrollen behöver laddas. Allt eftersom ett batteri används blir det dock sämre och sämre. Vilket gör att speltiden konstant förkortas.

Att köpa ett nytt batteri och plugga i GamePad-kontrollen för att återigen få längre speltid kanske låter avskräckande. Men det är faktiskt hur simpelt som helst. Nintendo har också lanserat ett batteri med större kapacitet än originalbatteriet (2550mAh). Vilket möjliggör för spelande i upp till 8 timmar. Detta batteri kostar i skrivande stund från cirka 400kr. Originalbatteriet (om du endast vill byta ut det mot ett nytt) är lite svårare att få tag på. Dock finns det alldeles utmärkta kopior att köpa för omkring 150kr.

Vi rekommenderar Pricerunner eller Prisjakt för att se vilka batterier som finns tillgängliga för tillfället. För att se hur du byter själva batteriet är det bara att läsa vidare.

Byt batteri i Wii U GamePad-handkontrollen

1. Börja med att stänga av både Wii U-enheten samt GamePad-handkontrollen.

2. För att komma åt själva batteriet behöver du skruva bort de två skruvar som håller fast batteriluckan på GamePad-kontrollens baksida. Använd en vanlig (ganska liten) stjärnmejsel för att skruva bort de båda skruvarna och öppna luckan.

Öppna och skruva upp Wii U GamePad-kontrollen
Skruva bort de båda stjärnskruvarna och peta upp luckan för att få tag i batteriet.

3. Så snart batteriluckan är avlägsnad ser du direkt batteriet. Tittar du till vänster om batteriet finns det även en stor, tom yta. Det större ersättningsbatteriet drar nytta av detta tomrum och använder det för att helt enkelt kunna ha en större kapacitet.

För att avlägsna det nuvarande batteriet behöver du försiktigt dra loss kabeln som kopplar batteriet till Wii U GamePad-kontrollen. Peta kontakten nedåt/bakåt för att lossa den från GamePad-kontrollen.

Wii U GamePad - Insidan öppnad - Batteri
Batteriet monteras ut genom att först koppla loss kabeln från Wii U GamePad-kontrollen.

4. Så snart själva kontakten är lossad från Wii U GamePad-kontrollen är det bara att försiktigt lyfta ut batteriet ur kontrollen.

Wii U GamePad - Batteri - Kabel utdragen
Så snart sladden är lossad från GamePad-kontrollen är det bara att lyfta ur batteriet.

5. Efter detta är det inte svårare än att bara följa stegen i omvänd ordning för att montera dit ditt nya batteri. Förhoppningsvis kan du nu avnjuta många timmars spelande utan att behöva ladda batteriet så ofta.

Wii U Game Pad - Batteri urplockad ur handkontrollen
Så snart det gamla batteriet monterats bort är det bara att följa processen omvänt för att sätta in det nya.

Har du frågor eller funderingar? Ställ dem i kommentarerna så hjälper vi till att besvara dem!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend