Blockera samtal och meddelanden på iPhone

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Trött på att ett visst nummer ringer dig dagarna i ända? Att spärra samtal och meddelanden/sms från valfritt telefonnummer är inte svårare än ett par knapptryckningar.

Blockera samtal och kontakter på iPhone

Det smidigaste sättet att blockera oönskade telefonnummer på din iPhone är att börja med att skapa en kontakt innehållandes det eller de nummer du vill blockera.

1. Peka på Telefon och välj sedan Kontakter följt av plus-tecknet högst upp till höger. Alternativt kan du välja Senaste (längst ned bredvid Kontakter) och klicka på i-symbolen bredvid det nummer du vill blockera för att skapa en kontakt av numret.

Om du endast vill blockera ett nummer utan att skapa en kontakt av det, går det även alldeles utmärkt att under Senaste direkt peka på Blockera den här uppringaren för att spärra just det numret från att kontakta din telefon.

Blockera en kontakt på iPhone

2. Döp din nya kontakt till något tydligt (t.ex. ! Blockerade nummer) och lägg till de nummer du vill blockera. Klicka sedan på Blockera den här uppringaren för att välja att inte tillåta samtal, meddelanden eller Face-time-samtal från de tillagda numren. Spara inställningarna genom att klicka på Blockera kontakt.

Blockera kontakt på Apple iPhone

3. För att kontrollera vilka nummer och kontakter som för tillfället är spärrade kan du navigera till Inställningar > Telefon > Blockerade.

iPhone - Kontrollera vilka nummer som är blockerade

4. Här kan du även välja att tillåta att ett tidigare blockerat nummer åter ska kunna nå din telefon. Klicka på Ändra och välj sedan den kontakt eller det nummer du vill avblockera. Klicka på minus-tecknet framför numret eller kontakten och välj Avblockera.

iPhone - Tillåt ett blockerat nummer igen

Lätt som en plätt! Har du några andra smarta tips för att blockera oönskad kontakt till iPhone? Dela med dig av dem i kommentarerna nedan!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.