Byta från 32 till 64-bitars Windows 10

Hem Datorer Byta från 32 till 64-bitars Windows 10

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19208 Svara
  Kurt Wikström
  Gäst

  Har fått hjälp av barnbarn att installera W10 men det blev 32 bits i stället för 64 bits som min gamla dator är byggd för. Har jobbat en del med datorer under mitt verksamma liv men inte med installationer o program. Nu i coronatider skall ju vi gamlingar (70 +++) hålla oss i corontän så det är svårt att få direkt hjälp av ungdomarna.

  Jag har laddat ner och bränt en ISO-skiva som skall innehålla 64 bits version. Men hur gör jag för att installera den i datorn? Har även kopierat det mesta av innehållet i mina 2 diskar C o D till externa hårddiskar. Vill om möjligt inte radera allt på diskarna eftersom jag har ett speciellt CAD-program som jag inte vill bli av med.

  #19209 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Så vitt jag känner till finns det tyvärr inget smidigt sätt att växla version från 32 till 64-bitars när det gäller Windows 10. Utan det verkar vara en ominstallation som gäller är jag rädd. Med ominstallation inkluderar det även att radera alla tidigare filer på hårddisken/hårddiskarna och därefter installera den nya versionen.

  Program och andra installerade mjukvaror kommer tyvärr behöva installeras igen när den nya Windows-versionen är installerad. Kan det möjligen finnas någon exportera-funktion i CAD-programmet så du får med dig alla inställningar och andra tillhörande filer?

  Annars har du ju gjort helt rätt som kopierat allt viktigt till externa hårddiskar. Jag skulle även rekommendera att helt koppla ur de externa hårddiskarna under installationen så att inget råkar raderas av misstag.

  För själva installationen kan du följa min guide som du hittar här. Den är skriven för ett USB-minne men processen är i princip exakt likadan för Windows på skiva.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Byta från 32 till 64-bitars Windows 10
Information om dig:Nya artiklar