Virus efter ominstallation av Windows 10

Hem Webbdesign & Programmering Virus efter ominstallation av Windows 10

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11633 Svara
  Jim
  Gäst

  Hej! Jag befarade att jag fått virus och jag ominstallerade windows 10 från en sticka jag avbilda tidigare. En jag pratade med på norton sa att man måste formatera om datorn ochså försvinner inte viruset om bara ominstallerar windows 10 mvh jim

  #11635 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det tipset kan absolut vara sant. Dock beror det lite på när du gjorde avbildningen och hur du valde att ominstallera Windows. Att exempelvis Återställa datorn och i den processen välja att ”Ta bort alla filer” (såsom vi går igenom här, steg 2, punkt 3) raderar hårddisken i fråga och tar bort de mesta på den innan Windows installeras om.

  Det allra bästa sättet att helt säkert veta att man blivit av med alla virus är dock, som rådet du fick, att formatera datorns hårddisk och installera en helt ren kopia av Windows. Så länge du har en produktnyckel till Windows är detta egentligen inga jättestora konstigheter. Så om du vill vara helt säker på att allt verkligen raderats skulle jag rekommendera att följa vår guide för hur du installerar om Windows 10 från en vanlig USB-sticka.

  Det krävs kanske lite datorvana för att ta sig genom processen, men har du redan fixat att skapa en backupsticka och installera Windows från den borde det inte vara några problem :-)

  #19637 Svara
  bosse
  Gäst

  Mitt i mejlskrivandet försvann allt – bara den blå skärmen kom upp.
  Alla sparade sidor,filer bara försvann.
  Hur kan det ske och hur får man tillbaka det??

  #19664 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Bosse! Det lät verkligen inget vidare. Hade du möjlighet att se om det stod någon text på blåskärmen? Framförallt något om felkod, vilket skulle kunna hjälpa till att ta reda på vad som blivit galet!

  Förstår jag det rätt att det du för tillfället arbetade med försvann? Eller raderades en mängd olika filer vid tillfället?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Virus efter ominstallation av Windows 10
Information om dig:Nya artiklar