Router till familj

Hem Nätverk & Trådlöst Router till familj

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34359 Svara
  Elin
  Gäst

  Hej!
  Vi är en familj som behöver råd kring vad vi ska ha för router (mesh-system) hemma.

  Vi är 4 personer i familjen och har sammanlagt 3 telefoner, 3 paddor, 1 dator och 2 st AppleTV som behöver internet.

  Vi har fiber som kommer in i källaren och är kopplad till nuvarande routern d-Link 2200. Den har gett bra internet till källaren och hyfsat internet till ca 3/4 av bottenvåningen. Nu önskar vi bra internet i hela huset (källaren, bottenvåningen och övervåningen). Huset är på ca 210 kvadrat.
  Vi betalar för uppkoppling 100 mBit.

  Vad skulle ni rekommendera för router till oss?
  Ev behöver routern vi har bytas ut.

  #34362 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Routrar är (vid sidan av skrivare) det svåraste tekniska man kan köpa tycker jag. Av anledningen att den ena användaren tycker produkten är bäst i världen, men den andra tycker det inte fungerar alls :-D Vilket gör det svårt att gå på recensioner när det kommer till vilken lösning man ska investera i.

  Om jag personligen skulle investera i en mesh-lösning idag skulle valet troligen falla på antingen exempelvis Ubiquits AmpliFi HD (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3748775) som brukar få ganska genomgående bra betyg. Har även bekanta som haft positiv erfarenhet av just Ubiquitis nätverksutrustning. Också deras nya AmplFi Alien ska vara riktigt bra (men är lite osäker om den är värt sitt pris på över 8000 kr) (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5529360).

  Alternativt har även TP-Links lite dyrare modeller fått riktigt bra omdömen, t.ex. X90 (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5346428). Jag har tidigare testat en av deras lite billigare varianter, Deco M4 (https://www.enkelteknik.se/test-tp-link-deco-m4-prisvard-mesh-losning) som fortfarande finns installerade i en hyfsat stor kontorslokal och där fungerar alldeles utmärkt för enklare sysslor. Är det däremot mycket streaming och andra datakrävande tjänster som används skulle jag absolut rekommendera att gå upp något i pris, till exempelvis X90.

  Ett annat råd gällande just routrar generellt är att dubbelkolla vilka möjligheter som finns att testa produkten och eventuellt returnera den om det är så att den inte ger ett bra resultat i just ert hus. Alla trådlösa produkter beter sig olika beroende på vägg/golv-material etc., så ibland – och för att uppnå ett så bra och stabilt resultat som möjligt – kan man tyvärr behöva testa ett par olika lösningar innan allt faller på plats :-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Router till familj
Information om dig:Nya artiklar