Produktnyckel för formatering av Windows 10

Hem Datorer Produktnyckel för formatering av Windows 10

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11289 Svara
  Fråga via e-post
  Gäst

  Jag såg eran guide om formatering om windows 10 då jag ska nog formatera min dator som börjar bli seg. Men en sak slog mig? Jag köpte datorn på webbhallen för 2 år sedan med win 10 i. Men jag har ingen produktnyckel eller så? Behöver man en sån kod för att formatera om datorn?? eller vart kan jag hitta min kod i så fall??

  #11290 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Om du inte har någon produktnyckel på datorn eller i någon av dokumentationen som kom med datorn är det förmodligen så att produktnyckeln som följde med är en så kallad OEM-nyckel. Detta betyder i korthet att du inte kan byta ut datorns moderkort, då OEM-nyckeln är låst till detta. Däremot kan du byta ut andra komponenter i datorn och även självfallet installera om Windows om det skulle behövas.

  Vi har faktiskt en guide som går igenom exakt hur det ligger till med produktnycklar samt hur man går tillväga för att få fatt i just den som finns installerad på sin dator. Du hittar texten här: https://www.enkelteknik.se/se-din-produktnyckel-serienummer-direkt-i-windows. Hoppas den kan hjälpa till!

  I korthet behöver du dock (förmodligen) inte försöka få fram produktnyckeln då datorn med stor sannolikhet själv aktiverar Windows under installationen.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Produktnyckel för formatering av Windows 10
Information om dig:Nya artiklar