Nyinstallation gammal macbook pro

Hem Datorer Nyinstallation gammal macbook pro

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20837 Svara
  Bengt Woxneryd
  Gäst

  Har formaterat om hd och försöker installera os men får hela tiden svar ”ej tillgängligt, försök senare”. Beror det på att datorn är för gammal (2009)?

  #20838 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det låter som att tidsinställningarna på datorn är felaktiga, vilket gör att Apples servrar inte tillåter något att hämtas. Testa att göra följande:

  (När du har rutan macOS-verktysprogram framme): Klicka på Utilities och starta programmet Terminal (högst upp bredvid Edit/Redigera). I Terminal skriver du ”date” (utan citattecknen) och tryck Enter. Förhoppningsvis visas nu ett felaktigt datum.

  För att ställa in datumet till dagens datum gör skriver du ”date 082712552020” (utan citattecken) och trycker Enter. Förmodligen ser du nu att datumet ändrats. Datumformatet är lite konstigt uppställt och de olika siffrorna har följande betydelse ”date mmddttmmåååå”. Alltså månad, dag, timma, minut, år. Se t.ex. denna video för ett exempel: youtube.com/watch?v=Cf4TzZt24-M.

  Jag har även skrivit denna guide, där det bland kommentarerna finns en hel del andra tips på eventuella lösningar på felaktigheter under installationen.

  #20839 Svara
  Bengt Woxneryd
  Gäst

  Tack men det hjälpte inte. Står ”This item is temporarily unavailable”. Samma som tidigare.

  Går det skaffa en äldre installation på CD elle USB-sticka och sen uppdatera när det går att starta datorn?

  #20853 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hm, det verkar kunna bero på en hel del olika saker. Använder du dig av internet-återställningen (Alternativ i guiden jag länkade)? Om inte annat skulle jag absolut rekommendera att göra det.

  Jag lyckas tyvärr inte hitta några USB/CD-varianter som går att köpa hos Apple längre, utan allt verkar fås digitalt. Däremot går det ju att skapa ett startbart USB-minne av en tidigare macOS-version, se t.ex. denna (något tekniska) guide.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Nyinstallation gammal macbook pro
Information om dig:Nya artiklar