Ny hårddisk eller mer minne i slö Mac?

Hem Datorer Ny hårddisk eller mer minne i slö Mac?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4548 Svara
  Laban
  Gäst

  Har en MacBook Pro som är typ från 2005. Har fungerat och fungerar fortfarande bra. Har aldrig bytt några delar eller så i den.

  Den börjar nu dock bli ganska slö. En kompis sa att jag skulle sätta i en SSD hårddisk i den istället för den vanliga. Och att man även kunde uppgradera minnet till den för att få den snabbare.

  Kommer det göra mycket skillnad om jag gör detta eller är det bättre att köpa en helt ny dator framöver istället? Kan man byta minne och hårddisk själv?

  #4549 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Har bytt hårddisk från den vanliga mekaniska disken till SSD i två Mac-datorer (tror den ena var från kring just 2005). Skillnaden är enorm tycker jag :-)

  Att lägga till mer internminne är bra om du arbetar med flera program öppna samtidigt samt om programmen använder mycket minne (typ Photoshop, videoredigeringsprogram etc.). Skulle jag rekommendera något av minne eller hårddisk att byta skulle det utan tvekan vara hårddisken!

  Inga som helst konstigheter att byta den själv heller. Det enda du behöver är oftast en riktigt liten skruvmejsel, och ibland en torx-mejsel (har jag för mig). Gör en Googling på datorns modellnamn + replace hard drive eller liknande så får du garanterat upp en detaljerad guide för hur du byter hårddisk i just din modell.

  Tänk på att ha alla filer sparade på något säkert ställe innan du plockar ur den gamla hårddisken. Alternativt kan du använda ett externt hårddiskchassi som du placerar den gamla hårddisken i och sedan ansluter via USB till datorn efter att du bytt till SSD-disken. Då kan du i lugn och ro kopiera tillbaka dina filer till datorn.

  OS X (Macs operativsystem) behöver installeras på nytt efter att du bytt hårddisken. Detta laddas dock ned och installeras i princip automatiskt så länge du kopplar datorn till ett Wi-Fi-nätverk efter att du bytt hårddisk.

  #4852 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Tänkte bara passa på och tillägga att vi nu har en guide för hur man byter ut den gamla hårddisken i en MacBook mot en SSD. Guiden finns här: https://www.enkelteknik.se/byt-harddisken-i-din-macbook-till-en-ssd

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Ny hårddisk eller mer minne i slö Mac?
Information om dig:Nya artiklar