Låsa upp ett gammalt simkort

Hem Mobilt & Surfplattor Låsa upp ett gammalt simkort

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15056 Svara
  Hiza
  Gäst

  Hej,
  Jag har en Sony Ericson T700 mobil som har ett kanske 10 år gammalt simkort, som är låst. Jag minns inte pinkoden till det kortet och har därför gissat mig fram vilket ledde till att den är spärrad nu och kräver PUK-koden. Eftersom kortet och mobilen är gamla kan jag inte hitta puk-koden och har ingen aning vad jag hade för nummer den tiden. Kan jag låsa upp simkortet på ett annat sätt? Eller hitta puk-koden med hjälp av serienumret på baksidan av simkortet?

  #15057 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vi har en artikel där jag går igenom lite av vad man kan göra för att just återfå PUK-koden för ett SIM-kort, du hittar den här: https://www.enkelteknik.se/glomt-bort-pin-puk-koden-sim-kort

  Är kortet så gammalt som tio år finns dock möjligheten att det avaktiverats, så även om du skulle lyckas få fatt i PUK-koden kommer kortet förmodligen inte gå att använda. Det skadar ju dock inte att slå en signal till kortets operatör och höra om de har några tips på vad du skulle kunna göra, alternativt om de (kanske mot förmodan tyvärr) kan få fram något med siffrorna som står på själva kortet.

  Nu kanske du har helt och full koll på detta, men om du endast vill kunna komma in i mobilen kan du ju även ta ur SIM-kortet och starta upp mobilen utan det. Då ska du komma åt allt som finns i mobilen, bortsett från eventuella nummer som lagrats på SIM-kortet.

  #15059 Svara
  Hiza
  Gäst

  Tack för ditt svar! Jag ska kolla upp det! Tack ska du ha för snabbt svar!

  #15060 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Så lite så! Hoppas det ordnar sig :-)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Låsa upp ett gammalt simkort
Information om dig:Nya artiklar

Secured By miniOrange