Installera windows 10 från ett usb minne

Hem Datorer Installera windows 10 från ett usb minne

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20564 Svara
  Nils-olof Täpp
  Gäst

  Försöker att installera windows 10 från ett usb minne genom media creation tool men när jag stoppar i minnet i den nya laptopen frpn toshiba så hittar den inte drivrutinerna.

  #20568 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Tolkar jag det rätt att installationen inte startar alls, eller är det så att den inte hittar några hårddiskar/någon hårddisk att installera Windows 10 på?

  Om installationen inte startar alls beror det förmodligen på att datorn inte är inställd på att starta från USB-minnen utan går direkt till hårddisken. Se under Steg 3 här för hur du ändrar detta i datorns BIOS.

  Är det istället att inga hårddiskar dyker upp när du ska välja vart Windows ska installeras kan du behöva hämta SATA/AHCI-drivrutiner från tillverkarens hemsida. Något som dessvärre kräver en annan fungerande dator. Dessa drivrutiner behöver sedan placeras på USB-minnet och laddas in via ”Läs in drivrutin”.

  Jag tycker det dock det verkar lite underligt att Windows 10 inte skulle ha stöd för drivrutinerna för hårddisken hos en helt ny dator. Men det är kanske möjligt att det saknas för vissa modeller.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Installera windows 10 från ett usb minne
Information om dig:Nya artiklar