Få tillbaka borttagna Minecraft-världar

Hem Datorer Få tillbaka borttagna Minecraft-världar

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14962 Svara
  Lukas Rönnqvist
  Gäst

  Hej, min dotters dator råkade bli hijackat av ett antivirus program och till slut måste vi köra en reset av datorn, hon behövde då ladda ner Minecraft igen och det visade sig att alla hennes världar är borta. Hon är förtvivlad,finns det något att göra eller är de förlorade för alltid

  MVH, Lukas

  #14995 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Om allt på datorn raderades är jag rädd att det inte går att återfå världarna då alla världar i Minecraft (så vitt jag vet) sparas direkt på hårddisken. Värt att testa är dock att trycka Windows-tangenten + R. I sökrutan som dyker upp skriver ni %appdata% och trycker på Enter. Gå sedan in i mappen .minecraft och se om det finns något under saves.

  En sista utväg skulle även vara att försöka återskapa data som tidigare funnits i just saves-mappen genom att använda ett återställningsprogram. Här går jag igenom hur man kan göra för att återfå raderade filer. Texten är skriven med en extern hårddisk/ett USB-minnet i åtanke, men det fungerar precis lika bra att använda Recuca-programmet på en vanlig inbyggd (intern) hårddisk.

  Hoppas ni lyckas få fatt i något!

  #32323 Svara
  Johan
  Gäst

  Hej!
  Min sons världar förvinner från Launchern i Minecraft men finns kvar i .saves. Vad kan vi göra för att få tillbaka dem och framförallt för att det inte ska hända igen?
  Han spelar java versionen, verkligen tacksam för svar.
  Mvh
  Johan

  #32331 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Usch vad jobbigt! Är det många världar som försvinner eller är det någon enstaka? Oavsett verkar detta inte vara helt ovanligt och har (så vitt jag kan läsa mig till) med att göra att världen i fråga (eller filen av filerna som innehåller världen) blir trasiga/korrupta.

  Det finns lite olika sätt att få tillbaka världarna igen. Jag skulle rekommendera t.ex. denna video (lite långsam och på engelska, men bra beskriven) där två varianter gås igenom.

  Innan ni gör några ändringar i filerna skulle jag dock rekommendera att bara göra en kopia av hela mapparna för de världar ni testar att återskapa. Notera även att det andra sättet att återskapa en värld resulterar i att man förlorar all sin ”inventory”. Men allt man byggt etc. ska finnas kvar.

  #32457 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Jag kunde inte riktigt hålla mig från att göra en egen guide kring just hur du kan återskapa försvunna världar i Minecraft. Ni hittar guiden här: https://www.enkelteknik.se/aterskapa-en-forsvunnen-minecraft-varld

  :-)

  #35366 Svara
  Lucas
  Gäst

  Hej mina värld i my gaming club är borta när jag skulle börja spela. jag vet inte hur jag får tillbaka dem.

  #36009 Svara
  Edwin Gellett
  Gäst

  Hejsan min Lillebror råkade radera sin Minecraft värld som han hade jobbat på jätte länge finns det någon chans att han kan få till baka den. Har kollat på Minecraft filer men det fins inget hoppas du kan hjälpa oss. Han är helt förkrossad.

  #36194 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Edwin! Enda sättet jag kan tänka mig är att använda någon form av dataåterställningsvertyg, t.ex. Recuva (gratis-versionen) för att söka igenom mappen där spelvärldarna sparas för att se om programmet hittar några raderade filer att återställa. Revua kan laddas ned här: https://www.ccleaner.com/recuva Har även en guide kring programmet, något gammal, men som eventuellt kan vara till hjälp: https://www.enkelteknik.se/aterskapa-fa-tillbaka-raderade-bilder-och-filer-usb-harddisk-windows

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
Svar till: Få tillbaka borttagna Minecraft-världar
Information om dig:Nya artiklar