Byta hårddisk från en Macbook till en annan Macbook

Hem Datorer Byta hårddisk från en Macbook till en annan Macbook

 • Detta ämne är tomt.
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5695 Svara
  Skifta hårddiskar
  Gäst

  Jag har en Macbook pro tidigt 2011 och en Macbook pro sent 2011. I den första sitter en SDD disk med program och operativ som jag gärna vill ha kvar. Den andra sitter en original vanlig HD. Kan jag bara skifta hårddiskarna utan att formatera dem eller måsta man formatera båda?

  #5696 Svara
  Erik
  Gäst

  Skulle nog inte rekommendera att bara skifta diskarna. Drivrutiner för hårdvara skiljer sig förmodligen en del mellan de olika versionerna av Mac även om de ligger nära i tiden. Något som kan orsaka massa konstiga problem med rättigheter, Apple-ID etc.

  Skulle personligen spara allt från SSD:n till en extern hårddisk. Sedan sätta i SSD:n i den dator du vill ha den i och installera om hela operativsystemet från början via nätverket. Vilket är ganska simpelet. Du kan följa t.ex. denna guide: https://www.enkelteknik.se/byt-harddisken-i-din-macbook-till-en-ssd

  #5697 Svara
  Robert
  Gäst

  Behöver man ingen startskiva?

  #5698 Svara
  Maciej
  Gäst

  Tror inte det. Sist jag installerade om min Mac använde jag internetinstallationen och då laddades operativsystemet ned automatiskt och installerades. Fungerade perfekt. Sen kan du säkert intervallera från skiva om du vill det med. Men nätverksåterställningen är riktigt smidig faktiskt :-)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Byta hårddisk från en Macbook till en annan Macbook
Information om dig:Nya artiklar