Återställa (Windows 10)

Hem Datorer Återställa (Windows 10)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5266 Svara
  Taha Jamal
  Gäst

  Hej !
  Jag har Windows 10 men det kommit fram en blå skärm det står att finns problem och jag gå in på altranativ och försökte återställa den men det gick inte kan du hjläpa mig är du snäll ?

  #5267 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Svårt att svara på exakt vad som kan vara fel. Det låter rent spontant som att något kan ha blivit fel med några systemfiler, vilket gör att datorn strular och inte kan repareras. En möjlighet är att köra reparationen (eller en återställning) genom att skapa ett startbart USB-minne med Windows 10 på.

  Du kan följa vår guide för att installera Windows 10 från ett USB-minne fram till Steg 4, punkt 2. Istället för att välja Installera nu väljer du Reparera datorn och följer instruktionerna. Förhoppningsvis kan datorn repareras med hjälp av de filer som finns på USB-minnet.

  I värsta fall kan du även använda den länkade guiden för att helt installera om Windows 10, om inget annat fungerar.

  #5569 Svara
  Mats
  Gäst

  Jag har ominstallerat win10 via win10’s egen funktion (behållt mina egna filer).
  Av någon anledning misslyckades ”IDT – Audio Device – IDT High Definition Audio CODEC” att hämtas så ljudkortet fungerar inte. Hur gör jag?

  #5570 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Testa att klicka på Söksymbolen längst ned till vänster i Aktivitetsfältet. Skriv in Kontrollpanelen. Klicka på Maskinvara och ljud och välj Enhetshanteraren under Enheter och skrivare.

  Klicka nu på antingen Ljud-, video- och spelenheter alternativt Ljudinspelningar och ljuduppspelningar. I någon av dessa listor borde du hitta den halvt installerade ljuddrivrutinen. Högerklicka på den och välj Uppdatera drivrutin. Testa först ”Välj drivrutinsprogramvara som redan finns på datorn” följt av ”Låt mig välja från en lista över drivrutiner som finns på datorn”.

  Fungerar inte det kan du välja ”Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner” istället. I värsta fall kan du även testa att högerklicka på ljudenheten och välja Avinstallera. Windows borde då automatiskt försöka installera drivrutinen igen.

  Fungerar inget av ovanstående kan det kanske vara värt att kolla på tillverkarens hemsida efter Windows 10-specifika drivrutiner till ljudkortet.

  #5872 Svara
  Niklas
  Gäst

  Problem: sitter med grabbens speldator som inte startar Windows(10).
  Får upp: Det gick inte att läsa in operativsystemet eftersom kerneln saknas eller innehåller fel. Fil:/Windows/system32/ntoskrnl.exe Felkod:0xc0000221
  Vad göra?

  #5875 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Svårt att säga exakt vad som felar. Om man Googlar felkoden och ntoskrnl.exe finns det inlägg om allt från SSD-hårddiskar som håller på att gå sönder och på så sätt börjat få skadade filer till att det ”bara” är någon fil som blivit skadad och behöver repareras.

  För att testa att reparera operativsystemet skulle jag rekommendera att kolla t.ex. guiden för hur man installerar Windows 10 från ett USB-minne (ni hittar den här). Följ den fram till Steg 4.2. Istället för att välja Installera nu klickar ni på Reparera datorn (längst ned till vänster). Här kan ni välja att använda den medföljande reparationsfunktionen från Windows-installeraren för att på så sätt söka efter och i bästa fall ersätta skadade filer som får datorn att inte skada.

  Hoppas ni får ordning på det!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Återställa (Windows 10)
Information om dig:Nya artiklar