Använda gammal telefon, säger SIM-kort låst

Hem Mobilt & Surfplattor Använda gammal telefon, säger SIM-kort låst

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8917 Svara
  Erik
  Gäst

  Jag har en gammal telefon, en samsung express, som bara legat oanvänd i flera år. skulle vilja försöka gå igång den igen för att ge bort till en släkting. när jag startar den står det bara sim låst, har försökt med lite olika koder. men ingen fungerar. vad kan man göra? går det att låsa upp telefonen på något sätt eller är det bara att slänga? tack!

  #8918 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Om det står SIM låst är det förmodligen bara ett gammalt SIM-kort med pinkod som sitter i telefonen. Testa att plocka ut SIM-kortet ur telefonen. Förmodligen försvinner pinkoden tillsammans med kortet :-)

  #8919 Svara
  Erik
  Gäst

  Det funka! Tack! Hur vet jag om telefonen är låst till operatören på sim-kortet som satt i eller om det går att sätta i vilket sim-kort som helst? det satt ett telenor-kort i telefonen. men skulle vilja använda comviq

  #8920 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Skönt att det ordnade sig så långt! Ett sätt att ta reda på om telefonen är låst är att ringa den gamla operatören (förmodligen Telenor i detta fall) och uppge telefonens IMEI-nummer (hittas t.ex. på dessa sätt). De bör då kunna se om den är låst till dem.

  Skulle det vara så att den är låst och du vill använda en annan operatör brukar de flesta operatörer kunna låsa upp telefoner mot en avgift på runt 300 kronor.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Använda gammal telefon, säger SIM-kort låst
Information om dig:Nya artiklar