Svar till: Köpa ny speldator – är denna bra? (Asus ROG GR8)

Hem Datorer Köpa ny speldator – är denna bra? (Asus ROG GR8) Svar till: Köpa ny speldator – är denna bra? (Asus ROG GR8)

#7251
Christoffer
Keymaster

Hej!

Asus-datorn du länkar är (enligt mig) inte något jättedumt alternativ. SSD-hårddisken som sitter i är på 256GB, vilket är helt okej för några spel + operativsystem. För extra lagring finns ju även en vanlig mekanisk disk på 1TB.

Grafikkortet är mitten-modellen av Nvidias senaste familj (1060) och står sig faktiskt riktigt bra. Så länge du inte spelar med för hög upplösning (över 1080p) bör du få ut riktigt bra hastighet ur de flesta spel. Processorn (en i5:a) är också bra och lär fungera fint i spel.

Är det just spela du faktiskt är ute efter skulle jag säga att det nog är kring 10k-klassen du behöver lägga dig om man vill spela de senaste spelen ordentligt + köpa en redan färdigbyggd dator. Du skulle som sagt kunna spara någon tusenlapp eller två på att bygga själv. Men lägger du hellre dem på att allt bara är att starta upp så varför inte.

Personligen tycker jag Asus-datorerna i denna serie är relativt snygga och läser man recensioner verkar de vara tysta när de används till skrivbordsarbete och annat. Under spelande verkar en del tycka att de låter något mycket. Dock är det ju en subjektiv åsikt och de flesta datorer låter mer under spelande då de helt enkelt får jobba mer och genererar mer värme.

Köper du datorn från elgiganten kan du ju dubbelkolla hur det är med deras öppet köp, om det även gäller datorer. I det fallet kanske du kan köpa datorn och känna efter vad du anser ang. ljudnivåerna. Är det på tok för jobbigt att lyssna på kanske du kan lämna tillbaka datorn (så länge allt är i nyskick givetvis).

Innan du slår till skulle jag dock rekommendera att kolla t.ex. inet.se och komplett.se för att se vad de har för utbud av färdigbyggda speldatorer :-) Lycka till!

Nya artiklar