Köpa ny speldator – är denna bra? (Asus ROG GR8)

Hem Datorer Köpa ny speldator – är denna bra? (Asus ROG GR8)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7250 Svara
  Fredrik
  Gäst

  Hej!

  Jag spelade spel för en herrans massa (typ 10) år sedan. Då köpte jag en redan ihopbyggd speldator, tror det var en Acer, som fungerade bra. Nu har jag bara haft en enklare laptop de senaste åren, men insett att den inte klarar i princip ett enda spel bra.

  Har letat runt en del efter lite olika färdiga speldatorer (maxpris är kring 10.000 men gärna lite billigare). Har läst att många säger att det blir billigare att bygga själv. Dock är jag inte riktigt intresserad av att bygga och hålla på och felsöka om något blir fel osv. Lägger hellre några extra kronor för att få en färdig dator som det bara är att köra igång med :-)

  Har hittat framförallt denna som jag är intresserad av: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-dator/ASROGGR8T128/asus-rog-gr8-2-t128z-mini-stationar-gamingdator

  Är det ett bra val eller kan man få mer för pengarna? Eller samma för mindre pengar?

  Gillar att datorn verkar vara ganska liten. Om det är möjligt vill jag gärna att datorn inte ska låta särskilt mycket heller.

  Någon som kan ge andra tips på vettiga datorer, eller har jag redan hittat en vettig variant? :-) Har redan en skärm jag tänker använda så länge (från en kompis), så det är endast själva datorn jag letar efter.

  Alla tips mottages! :-)

  #7251 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej!

  Asus-datorn du länkar är (enligt mig) inte något jättedumt alternativ. SSD-hårddisken som sitter i är på 256GB, vilket är helt okej för några spel + operativsystem. För extra lagring finns ju även en vanlig mekanisk disk på 1TB.

  Grafikkortet är mitten-modellen av Nvidias senaste familj (1060) och står sig faktiskt riktigt bra. Så länge du inte spelar med för hög upplösning (över 1080p) bör du få ut riktigt bra hastighet ur de flesta spel. Processorn (en i5:a) är också bra och lär fungera fint i spel.

  Är det just spela du faktiskt är ute efter skulle jag säga att det nog är kring 10k-klassen du behöver lägga dig om man vill spela de senaste spelen ordentligt + köpa en redan färdigbyggd dator. Du skulle som sagt kunna spara någon tusenlapp eller två på att bygga själv. Men lägger du hellre dem på att allt bara är att starta upp så varför inte.

  Personligen tycker jag Asus-datorerna i denna serie är relativt snygga och läser man recensioner verkar de vara tysta när de används till skrivbordsarbete och annat. Under spelande verkar en del tycka att de låter något mycket. Dock är det ju en subjektiv åsikt och de flesta datorer låter mer under spelande då de helt enkelt får jobba mer och genererar mer värme.

  Köper du datorn från elgiganten kan du ju dubbelkolla hur det är med deras öppet köp, om det även gäller datorer. I det fallet kanske du kan köpa datorn och känna efter vad du anser ang. ljudnivåerna. Är det på tok för jobbigt att lyssna på kanske du kan lämna tillbaka datorn (så länge allt är i nyskick givetvis).

  Innan du slår till skulle jag dock rekommendera att kolla t.ex. inet.se och komplett.se för att se vad de har för utbud av färdigbyggda speldatorer :-) Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Köpa ny speldator – är denna bra? (Asus ROG GR8)
Information om dig:Nya artiklar