Svar till: Ny hårddisk eller mer minne i slö Mac?

Hem Datorer Ny hårddisk eller mer minne i slö Mac? Svar till: Ny hårddisk eller mer minne i slö Mac?

#4549
Christoffer
Keymaster

Hej! Har bytt hårddisk från den vanliga mekaniska disken till SSD i två Mac-datorer (tror den ena var från kring just 2005). Skillnaden är enorm tycker jag :-)

Att lägga till mer internminne är bra om du arbetar med flera program öppna samtidigt samt om programmen använder mycket minne (typ Photoshop, videoredigeringsprogram etc.). Skulle jag rekommendera något av minne eller hårddisk att byta skulle det utan tvekan vara hårddisken!

Inga som helst konstigheter att byta den själv heller. Det enda du behöver är oftast en riktigt liten skruvmejsel, och ibland en torx-mejsel (har jag för mig). Gör en Googling på datorns modellnamn + replace hard drive eller liknande så får du garanterat upp en detaljerad guide för hur du byter hårddisk i just din modell.

Tänk på att ha alla filer sparade på något säkert ställe innan du plockar ur den gamla hårddisken. Alternativt kan du använda ett externt hårddiskchassi som du placerar den gamla hårddisken i och sedan ansluter via USB till datorn efter att du bytt till SSD-disken. Då kan du i lugn och ro kopiera tillbaka dina filer till datorn.

OS X (Macs operativsystem) behöver installeras på nytt efter att du bytt hårddisken. Detta laddas dock ned och installeras i princip automatiskt så länge du kopplar datorn till ett Wi-Fi-nätverk efter att du bytt hårddisk.

Nya artiklar