Svar till: MP3 spelare och högtalare

Hem Ljud & Bild MP3 spelare och högtalare Svar till: MP3 spelare och högtalare

#34118
Christoffer
Keymaster

Hej! Vad kul med en MP3-spelare. Inte så ofta man frågor om sådana numera. Så länge han har tillgång till musik i mp3-format på datorn är det ju inga konstigheter att köpa valfri mp3-spelare och sedan för över låtarna till denna. Annars är det, så vitt jag vet, lite knepigt att faktiskt t.ex. köpa MP3-musik som sedan kan kopieras över till en mp3-spelare som man vill. Det går ju att köpa musik via t.ex. iTunes, men att sedan flytta över denna till en MP3-spelare är riktigt knepigt.

För att koppla spelaren till t.ex. JBL Flip behöver även MP3-spelaren ha Bluetooth (då just Flip inte har någon vanlig ljudingång). Här har det tidigare funnits en hel del alternativ, men just nu, åtminstone om man kollar t.ex. Prisjakt, verkar det vara riktigt skralt med modeller.

Märkesmässigt verkar det annars vara Sony som har någon modell samt SanDisk med sin Sansa-serie (som är något av en långkörare, med okej kvalitet). Dumt nog har ingen av dessa modeller Bluetooth, vilket behöver att du behöver köpa till en högtalare med 3.5-mm ingång samt eventuellt en 3.5 – 3.5 mm ljudkabel för att skicka ljudet mellan MP3-spelaren och högtalaren. Då skulle t.ex. en sådan här högtalare fungera istället för JBL:en (har dock inte testat denna, så det är mest ett exempel på en högtalare med AUX (3.5mm) ljudingång.

Angående storleken för lagring får du, lite beroende på kvalitén på ljudfilerna, in cirka 1000-18000 låtar på en spelare med 8GB i minne.

  • Det här svaret redigerades för 1 år, 5 månader sedan av Christoffer.

Nya artiklar