MP3 spelare och högtalare

Hem Ljud & Bild MP3 spelare och högtalare

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34113 Svara
  Angela
  Gäst

  Hej.
  Jag skulle vilja köpa någon form av ”musikspelare” till min bror. Han har ingen mobiltelefon men han har en dator. Till musikspelaren så vill jag köpa till en bärbar högtalare, typ en jbl flip.
  Eftersom jag själv har Spotify på mobilen så blev jag helt plötsligt osäker på hur man går till väga.
  Har googlat runt lite och förstått att mp3 spelare ännu finns kvar.
  Jag skulle så gärna vilja ha tips på vilken man ska köpa? Jag tänker mig runt 500-1000kr och kraven är att den ska gå att koppla till en bärbar högtalare och att man kan ha minst 500 låtar på den.
  Hoppas någon kan hjälpa mig i denna djungel av teknik.

  #34118 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vad kul med en MP3-spelare. Inte så ofta man frågor om sådana numera. Så länge han har tillgång till musik i mp3-format på datorn är det ju inga konstigheter att köpa valfri mp3-spelare och sedan för över låtarna till denna. Annars är det, så vitt jag vet, lite knepigt att faktiskt t.ex. köpa MP3-musik som sedan kan kopieras över till en mp3-spelare som man vill. Det går ju att köpa musik via t.ex. iTunes, men att sedan flytta över denna till en MP3-spelare är riktigt knepigt.

  För att koppla spelaren till t.ex. JBL Flip behöver även MP3-spelaren ha Bluetooth (då just Flip inte har någon vanlig ljudingång). Här har det tidigare funnits en hel del alternativ, men just nu, åtminstone om man kollar t.ex. Prisjakt, verkar det vara riktigt skralt med modeller.

  Märkesmässigt verkar det annars vara Sony som har någon modell samt SanDisk med sin Sansa-serie (som är något av en långkörare, med okej kvalitet). Dumt nog har ingen av dessa modeller Bluetooth, vilket behöver att du behöver köpa till en högtalare med 3.5-mm ingång samt eventuellt en 3.5 – 3.5 mm ljudkabel för att skicka ljudet mellan MP3-spelaren och högtalaren. Då skulle t.ex. en sådan här högtalare fungera istället för JBL:en (har dock inte testat denna, så det är mest ett exempel på en högtalare med AUX (3.5mm) ljudingång.

  Angående storleken för lagring får du, lite beroende på kvalitén på ljudfilerna, in cirka 1000-18000 låtar på en spelare med 8GB i minne.

  • Det här svaret redigerades för 1 år, 10 månader sedan av Christoffer.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: MP3 spelare och högtalare
Information om dig:Nya artiklar