Svar till: Knappval under samtal

Hem Mobilt & Surfplattor Knappval under samtal Svar till: Knappval under samtal

#25350
Christoffer
Keymaster

Hej! Det lät ju spontant som ett extremt irriterande problem. Så vitt jag kan läsa mig till kan detta i vissa fall ha med att telefonen av någon anledning inte har korrekta operatörsinställningar. Detta uppdateras i vanliga fall automatiskt när man byter SIM-kort etc. Men ibland kan det tydligen strula. Något som då kan göra att funktioner soma att skicka knappval vidare till det faktiska samtalet och mottagaren inte går som det ska.

Om du inte redan testat att starta om telefonen helt och hållet skulle jag dock göra det först, bara för att utesluta att någon mjukvarubugg uppstått. Löser inte det problemet skulle jag höra med din operatör om de har möjlighet att skicka ut operatörsinställningarna igen.

Ytterligare en sak att testa är att gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ och välja Nollställ nätverk. Detta raderar samtliga nätverksrelaterade inställningar på telefonen (tyvärr även sparade Wi-Fi-nätverk). Men kan potentiellt lösa problemet, förutsatt då att det faktiskt har med operatörsinställningarna att göra så klart.

Nya artiklar