Svar till: Hemmakontor tips

Hem Ljud & Bild Hemmakontor tips Svar till: Hemmakontor tips

#24230
Christoffer
Keymaster

Hej! Spännande fråga! HDMI-hubbar/switchar är utan tvekan en ordentlig djungel. Framförallt när det gäller vilka som fixar si och så många skärmar in och si och så många skärmar ut, och genom vilka olika kontaktstandarder.

Nu skriver du inte vilka skärmar du använder, men jag får intrycket att de är relativt nya och genom det troligen har kanske åtminstone två HDMI-ingångar per skärm (alternativ till och med USB-C).

Enklast möjliga variant hade ju varit, att i fallet att ovanstående stämmer, ha PS4:an och den privata datorn ständigt inkopplade direkt via varsin HDMI-kabel till respektive skärm. Medan jobbdatorn istället ansluter mot en USB-dockningsstation som delar ut kontakten till två skärmar, t.ex. denna. Förutsatt att datorn har en USB-C-kontakt med stöd för ThunderBolt 3.

Finns utan tvekan billigare dockningsstationer också, men var i fallet att du skulle välja att köra på detta upplägg, noga med att de båda bildutgångarna fixar att köra skärmarna som just separata skärmar och inte bara spegla dem (något den du länkade verkar ha problem med, om man läser recensionerna).

Sen finns det ju mängder med sätt att lösa detta på och ovanstående kanske inte alls känns som en bra lösning för just dig. Men åtminstone något att börja fundera utifrån :-)

Nya artiklar