Svar till: Sonos SL i komb med Arc och goggleröststyrning

Hem Ljud & Bild Sonos SL i komb med Arc och goggleröststyrning Svar till: Sonos SL i komb med Arc och goggleröststyrning

#24207
Christoffer
Keymaster

Hej! Tack så mycket för den fina feedbacken för det första :-)

Du behöver inte ha röststyrning i samtliga högtalare, utan det räcker med att en av enheterna har stöd för Google Assistent (Arc, i detta scenario). Så länge allt kopplats ihop i Sonos-appen (vilket bara behöver göras en gång) kickar också hela surround-anläggningen igång så snart TV:n startar.

Det enda som kan vara värt att dubbelkolla i sammanhanget, och om du känner att du behöver funktionen, är att TV:n klarar av att ta emot ett avstängningskommande från ARC/eARC HDMI-ingången _oavsett_ vilken HDMI-källa som är aktiv för tillfället. Att starta från en signal via ARC/eARC fixar i regel de flesta TV-apparater, men för min LG, med några år på nacken, gick det endast att stänga av TV:n med rösten om HDMI-källan var ställd till just HDMI ARC-ingången. Något som inte var supersmidigt :-)

Du har helt rätt i antagandet att röststyrningen i One SL egentligen endast är nödvändig om man inte har några andra högtalare med röststyrning i närheten. Så just utifrån det spelar det ingen roll vilka högtalare som används som bakhögtalare (så länge de stödjer surround-funktionen).

Nya artiklar