Sonos SL i komb med Arc och goggleröststyrning

Hem Ljud & Bild Sonos SL i komb med Arc och goggleröststyrning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24197 Svara
  Ludvig Svantesson
  Gäst

  Hej!

  Ramlade in här av en slump efter idogt googlande. Vill börja med att säga att det är mycket trevlig läsning och även begripligt för mig som inte är den mest insatta i alla tekniska utmaningar. Jag har dock en fråga som kanske kan bringas klarhet i.

  Jag funderar på att skaffa en Arc och två bakhögtalare för surroundljud. Det jag inte förstår eller kan hitta svar på är när man behöver sonos one med mikrofon eller inte.

  Scenario: Jag har en Arc, google home, chromecast m.m. Jag vill säga till google att starta TV:n och då Arcen är kopplad till TV:n så går TV-ljudet igång automatiskt förutsätter jag från Arcen – men går också surroundljudet igång automatiskt om jag har sonos one SL – eller behöver dessa också ha röststyrning (alltså sonos one)?

  Idiotisk fråga antar jag men jag vill egentligen bara förstå vad jag ska ha röststyrningen till om mina sonos one SL ändå är ihopkopplade till det övriga ljudet? Är det möjligen i det fall man enbart köper en sonos one och vill kunna styra den med google home-appen. Jag vet knappt om min fråga går att förstå men hoppas det :)

  Tack på förhand!

  #24207 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Tack så mycket för den fina feedbacken för det första :-)

  Du behöver inte ha röststyrning i samtliga högtalare, utan det räcker med att en av enheterna har stöd för Google Assistent (Arc, i detta scenario). Så länge allt kopplats ihop i Sonos-appen (vilket bara behöver göras en gång) kickar också hela surround-anläggningen igång så snart TV:n startar.

  Det enda som kan vara värt att dubbelkolla i sammanhanget, och om du känner att du behöver funktionen, är att TV:n klarar av att ta emot ett avstängningskommande från ARC/eARC HDMI-ingången _oavsett_ vilken HDMI-källa som är aktiv för tillfället. Att starta från en signal via ARC/eARC fixar i regel de flesta TV-apparater, men för min LG, med några år på nacken, gick det endast att stänga av TV:n med rösten om HDMI-källan var ställd till just HDMI ARC-ingången. Något som inte var supersmidigt :-)

  Du har helt rätt i antagandet att röststyrningen i One SL egentligen endast är nödvändig om man inte har några andra högtalare med röststyrning i närheten. Så just utifrån det spelar det ingen roll vilka högtalare som används som bakhögtalare (så länge de stödjer surround-funktionen).

  #24221 Svara
  Ludvig Svantesson
  Gäst

  Hej!

  Tack snälla för utförligt och tydligt svar! Jag har en ny Samsung 75 tum TV med e-arc som jag kommer använda med 2.1 HDMI-sladd så förhoppningsvis kommer det funka med TV:n men då vet jag åtminstone att jag kan nöja mig med Sonos One SL högtalarna som surroundljud.

  Har sedan tidigare lite sonos-prylar i andra delar av huset så jag är bekant med systemet men har inte haft något ljud till TV:n tidigare.

  Som sagt stort tack för svar och en trevlig sida!

  / Ludde

  #24229 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Då ska det förmodligen inte vara ett dugg problem med att få allt att lira tillsammans såsom det är tänkt :-)

  Ska väl även passa på att slå ett slag för Sonos egen support, som säkerligen kan ge ännu mer detaljerade svar än vad jag kan. Har själv kontaktat dem i några ärenden under åren och fått överlag riktigt bra respons. Men bidrar givetvis med det jag känner mig ha koll på :-)

  Tack igen och roligt att du hittade hit!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Sonos SL i komb med Arc och goggleröststyrning
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend