Svar till: Avlägsna volymbegränsare som bl.a Spotify använder.

Hem Mobilt & Surfplattor Avlägsna volymbegränsare som bl.a Spotify använder. Svar till: Avlägsna volymbegränsare som bl.a Spotify använder.

#23088
Christoffer
Keymaster

Hej!

Intressant fråga, som även verkar irritera riktigt många användare. Nu vet jag inte om du kör Apple eller Android, men på iPhone/iPad finns en inställning under Inställningar > Musik > Volymgräns vid namn EU-volymgräns. Denna låter en stänga av eller aktivera EU:s enligt lag tillämpade maxvolym på bland annat mobiltelefoner. Dock verkar det som att det ändå finns någon form av ytterligare maxgräns som ingen enhet _får_ gå över i EU, även för iPhones/iPads.

För Android verkar det inte finnas något sätt att bli av med denna begränsning alls. Mer än att ”roota” surfplattan och installera en version av Android som får den att tro att den inte befinner sig i ett EU-land. Men även här verkar instruktionerna vara väldigt knappa och jag lyckas inte hitta någon som faktiskt helt lyckats lösa detta på en Android-enhet.

Så vitt jag kan läsa mig till är det alltså en volymbegränsning som införts i EU-länder i syfte att rädda människors hörsel. En ”finess” som i detta fall ju verkligen förstör mer än den hjälper.

Ska se om jag kan hitta någon mer information, men spontant ser det inte helt lätt ut att lösa :-/

Nya artiklar