Avlägsna volymbegränsare som bl.a Spotify använder.

Hem Mobilt & Surfplattor Avlägsna volymbegränsare som bl.a Spotify använder.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23087 Svara
  Mikael Fäldt
  Gäst

  Jag använder min surfplatta till musik i hög utsträckning, tyvärr går plattan inte att ansluta till förstärkare på annat sätt än via hörlursuttaget och det är här problemet dyker upp. Jag ställer in lagom utsignal på plattan via volymkontrollen och spelar upp via extern ljudutrustning i min arbetslokal, plötsligt sänks ljudet till knappt hörbart eftersom Spotify vill ”värna”om min hörsel.
  Jag får ranta iväg till surfplattan och svara på meddelandet, höja volymen och återgå till arbetet. Efter x minuter är det dags igen…..väldigt irriterande särskilt som det är hart när omöjligt att kommunicera med Spotfyes ”suport”. Tacksam för tips, Mvh Mike

  #23088 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej!

  Intressant fråga, som även verkar irritera riktigt många användare. Nu vet jag inte om du kör Apple eller Android, men på iPhone/iPad finns en inställning under Inställningar > Musik > Volymgräns vid namn EU-volymgräns. Denna låter en stänga av eller aktivera EU:s enligt lag tillämpade maxvolym på bland annat mobiltelefoner. Dock verkar det som att det ändå finns någon form av ytterligare maxgräns som ingen enhet _får_ gå över i EU, även för iPhones/iPads.

  För Android verkar det inte finnas något sätt att bli av med denna begränsning alls. Mer än att ”roota” surfplattan och installera en version av Android som får den att tro att den inte befinner sig i ett EU-land. Men även här verkar instruktionerna vara väldigt knappa och jag lyckas inte hitta någon som faktiskt helt lyckats lösa detta på en Android-enhet.

  Så vitt jag kan läsa mig till är det alltså en volymbegränsning som införts i EU-länder i syfte att rädda människors hörsel. En ”finess” som i detta fall ju verkligen förstör mer än den hjälper.

  Ska se om jag kan hitta någon mer information, men spontant ser det inte helt lätt ut att lösa :-/

  #23163 Svara
  Mikael Fäldt
  Gäst

  Tack så jättemycket för din utförliga beskrivning av detta klåfingrade tilltag, jag anade inte att myndigheterna kan värna så om min hörsel. Trevlig Jul vänlige Keymaster och alla andra trevliga människor.
  Mvh Mikael Fäldt.

  #23167 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Nej, det var faktiskt ny information för mig med :-D Har inte lyckats hitta något mer konkret för att bli av med det heller är jag rädd :-/

  Ha en fortsatt fin dag och God Jul framöver!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Avlägsna volymbegränsare som bl.a Spotify använder.
Information om dig:Nya artiklar