Svar till: Skapa nätverk med mobilt internet

Hem Nätverk & Trådlöst Skapa nätverk med mobilt internet Svar till: Skapa nätverk med mobilt internet

#22917
Christoffer
Keymaster

Hej! Superintressant fråga. Så vitt jag kan hitta verkar inga routrar som stödjer t.ex. att ta in Internet från en mobil via USB-kabel eller liknande (även om vissa har stöd för externa USB-modem). Lite beroende på vilken telefon du har finns det ju även så kallade OTG-adaptrar med t.ex. Micro-USB till LAN. Tanken är ju i regel att dessa ska användas för att ansluta en telefon till Internet via kabel, men det är mycket möjligt att de även går att nyttja för att skicka ut mobildata till LAN-kontakten. Inget jag testat dock, så kan vara värt att söka lite mer info kring just det kanske.

De lösningar som verkar vara populära är annars att man använder en dator mellan telefonen och routern. Genom att koppla in telefonen till datorn med USB-kabel och därefter en kabel mellan datorns LAN-port och routerns WAN-port.

När Internet sedan delas ut till datorn via USB ska det då vara möjligt att antingen brygga mobilanslutningen med datorns LAN-anslutning (via Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Nätverksanslutningar > Markera båda anslutningarna och välj Brygga). Alternativt genom att använda sig av Microsofts USB RNDIS-drivrutiner som tydligen ska ge datorn mer router-funktionalitet. Återigen jag har inte testat något av detta. Men det verkar ju absolut som att det ska gå att lösa på något sätt.

Här finns lite mer läsning.

Nya artiklar