Skapa nätverk med mobilt internet

Hem Nätverk & Trådlöst Skapa nätverk med mobilt internet

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22901 Svara
  Per Levander
  Gäst

  Hejsan. Min fråga gäller om det går att ”mata” en router med internet från en mobil hotspot (mobil)???
  Det blir surfabonnemanget i mobilen som matar routern…..om det nu går???? Och det finns INTE tvillingkort att tillgå i abonnemanget.
  Det är uppe i fjällen i stugan det gäller…..har bra läge till 4G-masten…..och finns ingen fiber eller annan lösning på bredbandsfrågan här i nuläget.
  I nuläget så surfar jag och streamear(NETFLIX) utan problem med hotspotfunktionen, kör både på lap top och på TV:n. Skulle vilja ansluta en IPTV-box och den skall ju anslutas till en router…..därav min frågeställning.
  Skulle vara tacksam om att få veta om det överhuvud taget finns möjlighet till detta.

  Med vänliga hälsningar, Per Levander

  #22917 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Superintressant fråga. Så vitt jag kan hitta verkar inga routrar som stödjer t.ex. att ta in Internet från en mobil via USB-kabel eller liknande (även om vissa har stöd för externa USB-modem). Lite beroende på vilken telefon du har finns det ju även så kallade OTG-adaptrar med t.ex. Micro-USB till LAN. Tanken är ju i regel att dessa ska användas för att ansluta en telefon till Internet via kabel, men det är mycket möjligt att de även går att nyttja för att skicka ut mobildata till LAN-kontakten. Inget jag testat dock, så kan vara värt att söka lite mer info kring just det kanske.

  De lösningar som verkar vara populära är annars att man använder en dator mellan telefonen och routern. Genom att koppla in telefonen till datorn med USB-kabel och därefter en kabel mellan datorns LAN-port och routerns WAN-port.

  När Internet sedan delas ut till datorn via USB ska det då vara möjligt att antingen brygga mobilanslutningen med datorns LAN-anslutning (via Kontrollpanelen > Nätverk och Internet > Nätverksanslutningar > Markera båda anslutningarna och välj Brygga). Alternativt genom att använda sig av Microsofts USB RNDIS-drivrutiner som tydligen ska ge datorn mer router-funktionalitet. Återigen jag har inte testat något av detta. Men det verkar ju absolut som att det ska gå att lösa på något sätt.

  Här finns lite mer läsning.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Skapa nätverk med mobilt internet
Information om dig:Nya artiklar