Svar till: Windows 10 – rädda filer

Hem Datorer Windows 10 – rädda filer Svar till: Windows 10 – rädda filer

#12027
Christoffer
Keymaster

Men vad tråkigt att det inte fungerar :-/ Det finns flera verktyg för att skapa startbara USB-minnen så innan du ger upp skulle jag rekommendera att testa följande.

1. Följ guiden för att installera Windows 10 tills du kommer till Steg 2.4. Välj här ISO-fil istället för USB-flashminne. Du får då istället möjligheten att ladda ner en ISO-fil (en enda fil) innehållandes Windows-10-installationen. Spara denna på valfritt ställe på datorn.

2. Gå därefter till https://rufus.ie/ och ladda ned programmet Rufus (klicka på Rufus 3.5). Programmet ser lite halvenkelt ut, men är faktiskt extremt bra på det det är gjort för (att skapa startbara USB-minnen).

3. Starta Rufus och klicka på Välj. Leta upp ISO-filen innehållandes Windows 10. Under Enhet väljer du ditt USB-minne (var noga med att välja rätt!). De övriga inställningarna bör du kunna låta vara som de är. Se dock till att det står MBR under Partitionsschema.

4. Klicka därefter på Starta för att skapa USB-minnet. Försök därefter starta med USB-minnet.

Håller tummarna att det kan fungera! Programmet har hjälpt mig många gånger när andra USB-installationsverktyg inte gjort det de ska.

Nya artiklar