Svar till: Sidor ser konstiga ut eller laddas inte in alls ibland

Hem Nätverk & Trådlöst Sidor ser konstiga ut eller laddas inte in alls ibland Svar till: Sidor ser konstiga ut eller laddas inte in alls ibland

#11359
Christoffer
Keymaster

Hej,

Spännande fråga. Vid en första anblick skulle jag inte tro att det är fråga om något virus, snarare verkar det som att något då och då blockerar sajter och stilmallar att laddas (vilket gör att det ser ut som sidorna är från tidigt 90-tal).

Det första jag skulle rekommendera att testa är att försöka isolera vart problemet faktiskt sitter. Uppstår detta även på andra datorer i hushållet? Testa även att installera en annan webbläsare och se om problemet dyker upp även här. Jag skulle rekommendera Google Chrome (kan laddas ned gratis här: https://www.google.com/chrome)

Om problemet inte finns i Google Chrome skulle jag rekommendera att du återställer Microsoft Edge-webbläsare genom att göra följande:

1. Klicka på de tre prickarna högst upp till höger och välj Inställningar.
2. Välj Välj vad du vill Radera under Radera Webbdata.
3. Kryssa för samtliga alternativ och klicka på Radera.
4. Stäng nu Microsoft Edge och starta därefter om datorn.

Om ovanstående inte löser problemen eller om de även uppstår i Google Chrome är mitt nästa förslag att testa att temporärt avaktivera ditt antivirusprogram om du använder något sådant. Bara för att utesluta att programmet av misstag inte blockerar vissa sidor eller funktioner från att köras.

Problemet kan även, som du skriver, ligga i att ni uppgraderats till snabbare bredband. Om du har en router installerat skulle jag rekommendera att göra en omstart av denna. Om inte det heller löser problemet kan det vara värt att göra en återställning av routern då de inställningar som i nuläget (och som kanske sparats i samband med den tidigare hastigheten) behöver uppdateras. Detta bör göras automatiskt, men ibland kan gamla inställningar ligga kvar och spöka och ställa till problem som detta.

Är du osäker på hur du återställer routern (och då även eventuella lösenord för trådlösa nätverk etc.) kan det vara en idé att kontakta leverantören av routern eller bredbandet för att se till att det görs på rätt sätt.

Skulle inte heller detta lösa problemet och om det uppkommer på flera datorer än den du använder just nu skulle jag tag kontakt med leverantören av bredbandet och höra vad de har för tips för att lösa det.

// Christoffer, enkelteknik.se

Nya artiklar