Svar till: Formatera extern hårddisk som exFAT på Mac

Hem Datorer Formatera extern hårddisk som exFAT på Mac Svar till: Formatera extern hårddisk som exFAT på Mac

#10407
Christoffer
Keymaster

Vad knepigt att alternativt inte ens dyker upp på PC:n. Det är möjligt att något blivit fel när disken först formaterades, vilket gör att den inte vill formateras som exFAT. Testa dock först att formatera den som t.ex. NTFS via Windows vanliga formateringsverktyg (Högerklicka och välj Formatera). Se därefter om hårddisken går att formatera igen, men denna gång som exFAT.

Fungerar inte det är nog mitt bästa tips att använda Windows inbyggda program kallat ”Diskpart” för att helt radera hårddisken och därefter formatera den i exFAT. Diskpart är ett program som körs direkt i Windows såkallade kommandoprompt och kan därför kännas lite ovant.

Nu har vi tyvärr ingen guide för detta (dock lär det komma framöver), men jag hittade denna genomgång för hur man helt raderar och därefter formaterar en hårddisk i exfat-formatet med hjälp av just ”Diskpart”. Guiden är på engelska, men relativt välskriven. Du hittar den här: https://www.groovypost.com/howto/format-local-disks-usb-storage-sd-cards-diskpart-windows-10/

Diskpart är ett relativt kraftfullt program så var extremt noga med att du formaterar rätt hårddisk om du ger dig på att använda programmet :-) Ett hett tips är att ta ut alla andra USB-minnen och externa hårddiskar etc. ur datorn innan du börjar så inget formateras av misstag.

Hoppas det ordnar sig!

Nya artiklar