Ska man uppdatera till Windows 11?

Hem Datorer Ska man uppdatera till Windows 11?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31370 Svara
  Waneleha
  Gäst

  Hej, min dator säger att den är redo för Windows 11, och undrar om jag är redo.
  Jag har inte använt Windows 10 så länge egentligen, och undrar om du vet om man ska uppgradera nu eller vänta lite så att eventuella buggar är fixade? Jag har Googlat runt men inte hittat så mycket om Windows 11. Så frågan är hur man ska göra bäst. Jag har inte använt Windows 10 så länge som jag använt alla andra versioner av Windows, som 98, XP och 7.
  Jag köpte min nuvarande dator hösten 2018 och jag skulle bli väldigt besviken om Windows 11 kommer att sega ner den. Just nu känns det inte aktuellt att köpa en ny dator med Windows 11 och jag har inte sett att det kommit så många än i butikerna.
  (Sambon köpte ganska nyligen en Chromebook, då han bara använder Internet.)

  #31373 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej!

  Rent tekniskt _ska_ inte Windows 11 vara mer resurskrävande och sega ned datorn mer än Windows 10. Så utifrån det tänker man ju att det inte ska vara några konstigheter att uppgradera. Sen ska man väl alltid ta information som denna med en nya salt. Jag har bara testat Windows 11 lite kort själv faktiskt, men inte på en dator som tidigare kört Windows 10. Så även om det kändes ungefär liknande som 10 betyder det ju inte att prestandan är _exakt_ densamma.

  Läser man vad andra skriver verkar det vara lite olika. Men några extrema prestandaförluster verkar det väldigt sällan vara tal om. Vilket ändå får anses lite positivt.

  Däremot kommer ju uppdateringar, nya funktioner och framförallt säkerhetsuppdateringar lanseras till Windows 10 många, många år framöver. Framförallt då många datorer inte kan uppgradera till Windows 11. Då främst på grund av att de nya säkerhetsaspekterna i operativsystemet kräver vissa komponenter i datorn som inte alla datorer har. Min vanliga desktop-dator som är cirka fem år gammal saknar tillexempel det inbyggda säkerhetschippet som krävs för att ens kunna installera Windows 11.

  Personligen ser jag ingen som helst panik i att uppgradera alla datorer till Windows 11. Känner du dig nöjd med Windows 10 och det fungerar bra som det gör är det inget fel i att fortsätta använda det. Precis som du skriver dyker ju nya funktioner och buggfixar upp även till 11:an så att det kanske (och troligen) är ett ännu bättre operativsystem när man väl väljer att uppgradera framöver.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Ska man uppdatera till Windows 11?
Information om dig:Nya artiklar