Windows 10, start i säkert läge kräver lösenord

Hem Datorer Windows 10, start i säkert läge kräver lösenord

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14283 Svara
  Ingemar Svevar
  Gäst

  Vid normal start av Windows 10 använder jag pinkod och inga problem.
  Nu skulle jag starta om datorn i säkert läge utan tillgång till nätverk (ändrade före omstart att den skulle hela tiden starta i säkert läge). Pinkoden fungerar inte och inte heller mitt Microsoft kontos lösenord.

  #14284 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Så vitt jag kan läsa mig till är det lösenordet och inte pinkoden som ska användas vid inloggning i felsäkert läge. Dock verkar du ju testat båda :-/

  Du verkar inte vara ensam om detta problem och vad jag förstår kan de komma sig av lite olika anledningar. Den vanligaste verkar vara att lösenorden blandas ihop mellan olika Microsoft/Windows Live Mail-konton och att helt enkelt fel lösenord anges.

  Annars kan det även bero på att tangentbordet inte känns igen helt korrekt, vilket resulterar i att lösenordet blir fel. Rekommendationen här är att använda skärmtangentbordet, vilket man kommer åt genom att klicka på den lilla, runda ikonen med två pilar vid inloggningsskärmen. Här kan man sedan välja Skärmtangentbordet.

  Gör det någon skillnad?

  #14290 Svara
  Ingemar Svevar
  Gäst

  Testat också med skärmtangentbordet.
  Har tillgång till bootusb. Tyvärr kan jag inte gå in och göra ändringar så att datorn startar upp i normal läge.
  Mitt Microsoft konto fungerar. Bytt lösenord så det fungerar.
  Hittade i mina gömmor ett program på en USB sticka för att få igång Windows 10. Utgående från detta kunde jag göra så att Windows 10 startade upp i normal mode.
  Datorn fungerar.
  Som du skrev finns det många som har samma problem. Skulle vara bra att hitta en lösning på detta problem.
  Har under årens lopp en massa lösenord som använts i Microsoft.
  Största delen saknar jag information om dessa

  #14295 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Det låter ju riktigt underligt att lösenordet fortfarande inte fungerar även fast du byter det till ett du garanterat känner till. Det enda jag kan tänka mig är att det är något gammalt lösenord som ”ligger och skräpar” och behöver användas istället för lösenordet som är kopplad till själva Microsoft-kontot. Möjligen används detta lösenord istället för det nyare Microsoft-konto-lösenordet när du startar i felsäkert läge utan nätverk.

  Det ska gå att starta datorn i reparationsläge och på så sätt komma runt alternativt ta bort/ändra lösenordet för operativsystemet, som gås igenom exempelvis under steg 3 i denna guide: https://windowsreport.com/safe-mode-password/

  Jag har inte testat ovanstående själv, så får nog rekommendera det på egen risk. Men kanske kan vara värt ett försök oavsett.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Windows 10, start i säkert läge kräver lösenord
Information om dig:Nya artiklar