Vilket displayskydd till iPhone (glas eller plast)?

Hem Mobilt & Surfplattor Vilket displayskydd till iPhone (glas eller plast)?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6140 Svara
  Viktor
  Gäst

  Ska köpa ett displayskydd till min iPhone 7, men sett att det ju finns en mängd olika typer av skydd. En kompis rekommenderade glasskydd som han sa var bäst. Dock kunde de gå sönder lättare än vanliga plastskydd, men skyddade bättre.

  Vilket displayskydd bör man köra på?

  #6142 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Personligen tycker jag det är en smaksak. Glas (typ Gorilla Glass) ska ju hjälpa till att absorbera smällen och spricka om du tappar telefonen – istället för att telefonens faktiska glas spricker.

  Glasfilmerna har du lättare att just spricka om man råkar stöta emot något med telefonen. Vilket resulterar i att du kanske får en spricka i filmen och behöver köpa ett nytt glas.

  Plastfilmerna är ju billigare och spricker heller inte. Dock skyddar de ju, anser jag, mest mot repor. De är ju också oftast väsentligt billigare än glasfilmerna.

  Så det är nog vad man själv föredrar. Glas är dyrare, går sönder lättare men skyddar lite bättre. Plast skyddar mot repor och kostar mindre. Själv föredrar jag plastfilm för den är något tunnare. Men som sagt, upp till var och en vad man gillar bäst!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Vilket displayskydd till iPhone (glas eller plast)?
Information om dig:Nya artiklar