Var sätta ESD-armband i laptop

Hem Datorer Var sätta ESD-armband i laptop

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14268 Svara
  Martin
  Gäst

  Ser en guide om att öppna sin stationära dator och att man då sätter ESD-armbandet i metallchassit. Men motsvarande för en laptop som har plastchassi, var fäster man ESD då?

  #14270 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vilken intressant fråga! Jag skulle säga att det beror lite på vad du ska göra med datorn i fråga. Ska den t.ex. ”bara” öppnas för att rengöras går det förmodligen att göra det med exempelvis tryckluft på bruk utan att komma åt någon av komponenterna.

  I övrigt är det ju precis som du skriver, ett plastchassi leder ju ingen elektricitet och fungerar heller inte för att stabilisera voltstyrkan mellan dig och laptopen. Beroende av vilken dator det handlar om finns det förmodligen olika ställen att knäppa fast ett ESD-armband. Spontant borde en kylfläns, vilka ibland syns från utsidan kunna fungera. Även lite större kontakter, t.ex. VGA (om det är en äldre dator) bör fungera fint då de ofta är monterade direkt på moderkortet.

  Om tanken är att helt montera isär datorn skulle jag rekommendera att försöka hitta en punkt på moderkortet så snart en del av chassit är bortplockat, t.ex. en kylfläns.

  #14887 Svara
  Martin
  Gäst

  Tack för bra tankar.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Var sätta ESD-armband i laptop
Information om dig:Nya artiklar