USB-formatering

Hem Datorer USB-formatering

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14560 Svara
  Josefine
  Gäst

  Hej!

  Jag är en extrem noobie när det kommer till teknik utöver det vardagliga. Men, jag har i alla fall tänkt ge bort två USB-minnen med filmer på till släktingar i julklapp. När jag satte in USB i min mac gick det inte att lägga över (eftersom USB var fat32 läste jag mig till) och jag gjorde nu om USB till Mac OS (journalförd) och kunde därefter enkelt lägga över filerna. Min fråga är nu: när jag ger bort dessa USB-minnen, kommer personerna kunna öppna filerna? Det stod nämligen något om att USB var krypterad när jag hade gjort om det till Mac OS i skivverktyget. Och måste de i så fall ha mac-datorer för att kunna öppna filerna?

  Ber om ursäkt för lång text. Jag känner mig väldigt förvirrad.

  #14564 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! För att kunna öppna ett USB-minnet formaterat som Mac OS (Journalförd) måste personen som öppnar det ha en Mac-dator. Det går att komma runt detta med extraprogram och liknande, men jag gissar att du vill att det ska vara så simpelt som möjligt.

  För allra best kompatibilitet är faktiskt FAT32 det rekommenderade formatet att använda. Du ska kunna välja detta när du formaterar USB-minnet i din Mac-dator. Det enda negativa med FAT32 är att filmerna inte får vara över 4GB stora då detta är maxstorleken för en fil för just den formateringstypen.

  Är filmerna större än 4GB rekommenderar jag att använda exFAT-formatet som fungerar med både Mac och Windows-datorer. Även detta ska gå att välja när du formaterar USB-minnena.

  (Jag gissar även att minnena var formaterade i NTFS-formatet från början då detta kan läsas från av en Mac-dator, men inte – utan användandet av extraprogram – kan skrivas till).

  • Det här svaret redigerades för 4 år, 6 månader sedan av Christoffer.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: USB-formatering
Information om dig:Nya artiklar