Två Mac-Mail att välja på ?

Hem Datorer Två Mac-Mail att välja på ?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #32848 Svara
  Kalle
  Gäst

  Hej.
  På min iMac från 2017, köpt i mars 2018 kör jag med Apples egna Mac-Mail. Jag har också ett googlekonto med G-mailadress som funkat perfekt sedan första iMacdatorn för typ 20 år sedan.

  Helt plötsligt hamnar vissa mejl i Skräpkorgen och de andra i Inkorgen. Det går självklart att manuellt flytta mejlen från Skräpkorgen till Inkorgen, men varför väljer vissa inkommande mejl att hamna i skräpkorgen och inte i Inkorgen. Efter flera veckors laborerande hit och dit, ser jag när jag högerklickar på raden Förvalt e-postprogram att det finns två mailprogra. Det nya och ett dålt det gamla med frimärket. Det borde vara orsaken till strulet. Jag letar överallt hur jag kan radera det gamla men hittar inte var man gör detta. Är det kanske under G-mail-inställningar. Kan någon tipsa mig. Tack på förhand.

  Jag försökte lägga in en skärmdump men det gick inte.

  #32853 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vad skumt att det dyker upp två versioner av mail-programmet. Tekniskt sett finns det ju endast en e-post-klient från Apple. Däremot byttes loggan för programmet ut till kuvertet istället för frimärket som den såg ut tidigare. Så det låter spontant som någon gammal version av Mejl-programmet ligger kvar på datorn på något sätt.

  Om du loggar in via Gmail-tjänsten (gmail.com), lägger sig mejlen även här i skräpposten eller är det endast i Apple Mail-programmet de hamnar där?

  Du verkar hursom inte vara ensam med detta problem. Många rekommenderar till och med att helt stänga av spam-filtret i Mail och låta Gmail filtrera mejlen istället. Du gör detta via Inställningsmenyerna i Mail-programmet (Preferences > Junk Mail). Kanske det skulle kunna vara något att testa? Så länge du inte har ytterligare e-post-adress som går in till Apple Mail-programmet då så klart.

  #32874 Svara
  Kalle
  Gäst

  Jag har fått ett mycket bra svar på detta med varför en del mejl hamnar i Skräpkorgen och andra i Inkorgen. Ju mer onödiga och konstiga signaturavatarer och otydliga ord i ämnesraden kan få mejlsändaren att tycka att det är spam som skickar mejlet till Skräpkorgen.

  Efter tips från Admin hittade jag det program som gör om bilder till länkar. Lika bra att beväpna sig nu när Putin är i farten. Projektet är gjort i programmet Blender.

  Blender-pistol.

  #32877 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Jo, men det stämmer garanterat såsom du skriver att många mejl kan hamna i skräpposten på grund av signaturtext och avatarer etc. Så det kan vara något att hålla koll på för andra som hittar till konversationen :-)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Två Mac-Mail att välja på ?
Information om dig:Nya artiklar