Spotify spelar upp lagrade ljudfiler

Hem Ljud & Bild Spotify spelar upp lagrade ljudfiler

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31371 Svara
  Ingela Hanlid
  Gäst

  Hej, tacksam om någon kan hjälpa mig. Spotify öppnas när jag klickar på en lagrad ljudfil. Jag varken vill eller kan lyssna på den lagrade ljudfilen på Spotify. Hur kan jag ta bort kopplingen mellan Samsungs S21 lagrade ljudfiler och Spotify?

  #31375 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Om du använder Windows borde det fungera att:

  1. Högerklicka på en av filerna som öppnas felaktigt med Spotify och välja Öppna med > Välj en annan app.
  2. Leta sedan rätt på den app som ska användas för att öppna ljudfilen (t.ex. Windows Media Player) och markera denna. Innan du klickar OK kryssar du även i Använd alltid denna att för att öppna …-filer.

  Då bör samtliga filer i fortsättningen öppnas med det valda programmet :-)

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 4 månader sedan av Christoffer.
  #31386 Svara
  Ingela Hanlid
  Gäst

  Tack Christoffer för ett bra svar!
  Jag var nog otydlig i min fråga för det är på telefonen, en Samsung, som det har blivit så här och det är där jag vill använda telefonens ljud-app och inte Spotify. Precis som det var från början. Vet du hur man får bort det på telefoner?
  Tack på förhand :-)

  #31387 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Ah, nej då hjälper ju mitt tips inte ett dugg :-D Nu har jag inte Android-telefon framför mig men så vitt jag kan Googla mig till ska det vara att navigera till Inställningar > Appar och välja appen du _inte_ vill spela upp musik med längre (i detta fall Spotify). Någonstans i inställningarna för Spotify ska det sedan finnas en inställning som heter något i stil med ”Används som standard-app för uppspelning av” eller liknande.

  Här ska det gå att välja att radera alla inställningar för vilka filformat etc. appen ska användas för. När det är gjort ska det bara vara att öppna valfri ljudfil varpå telefonen då frågar vilken app som ska användas för att öppna filen. Välj här den app du vill och kryssa för att alltid använda den appen.

  #34875 Svara
  Jan
  Gäst

  Skälet till att spotify tar över ljudfilerna kan vara att Androiden saknar en app som kan spela upp dem. Jag hämtade Samsung musik för att lösa den ytterst irriterande problematiken. Sen måste man gå ibland apparna och ge tillstånd respektive neka dem tillträde till ljudfiler.

  #34876 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Tack för bra input, låter ju helt korrekt!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Spotify spelar upp lagrade ljudfiler
Information om dig:Nya artiklar