Söker tips prisvärd router

Hem Nätverk & Trådlöst Söker tips prisvärd router

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25176 Svara
  Ola
  Gäst

  Jag söker tips på router som kan dela ut till många enheter (utan att enheterna stöder wifi6) samt bra räckvidd. Driftsäkerhet är viktigt, routern får inte låsa sig och kräva omstart. Routern får gärna ha senaste teknologin men ska effektivt kunna hantera även äldre enheter. Har nu en netgear 6250, den klarar inte många enheter och låser sig ibland.
  Med vänlig hälsning,
  Ola

  #25177 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Routrar är ju en sådan där klassisk produkt som fungerar hur bra som helst för den ena användaren, men extremt dåligt för den andra. Personligen har jag haft blandad erfarenhet av de flesta märken och prisklasser.

  En tillverkare som dock sticker ut lite när det kommer till tillförlitlighet är Ubiquiti. De har routrar och nätverkslösningar i en mängd olika prisklasser, men i regel får deras produkter väldigt ofta bra betyg för just driftsäkerheten.

  Nu vet jag inte vilken prisklass vi pratar men en av deras med prisade routrar är UniFi Dream Machine (kostar cirka 3300 kr). Annars finns även den lite billigare varianten AmpliFi HD Mesh (ca 1500 kr).

  Alternativt och om man vill komma ännu lite lägre i pris AmpliFi instant Router (ca. 1100 kr).

  Nu har jag faktiskt inte testat dessa själv, men efter att ha gått igenom så mänga olika ASUS/Netgear/TP-Link osv.-routrar av varierande kvalitet och försökt läsa på vad man egentligen ska köpa för att få något just driftsäkert, verkar det vara Ubiquiti som rekommenderas. Åtminstone så länge man inte vill upp i extrema prisklasser.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Söker tips prisvärd router
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend