Skärmen släcks efter datorn startat

Hem Ljud & Bild Skärmen släcks efter datorn startat

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34112 Svara
  Andreas
  Gäst

  Hej jag hoppas ni kan hjälpa mig. Under den senaste tiden när jag satte igång min stationära dator släcktes skärmen, när jag stänger av skärmen och sätter igång den är bilden tillbaka någon sekund och släcks sen igen.
  Det upphör först efter man har loggat in sig. När man startar om datorn är problemet borta men kommer tillbaka efter man har stängt av och startar datorn igen. Har ni några lösningar på var man kan göra? Om ni inte vet har ni förslag på någon sida eller affär man kan vända sig till?

  #34116 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det låter spontant som att det blivit något strul med drivrutinerna för datorns grafikkort, vilket gör att det inte korrekt känner igen skärmen när de först laddas in. Jag gissar att det är en Windows-dator. Testa att göra följande (i Windows). En nätverksuppkoppling behövs för att nedanstående ska fungera.

  1. Klicka på söksymbolen vid Start-menyn och sök efter Enhetshanteraren och starta programmet.
  2. Under Bildskärmskort, högerklicka på datorns grafikkort och välj ”Avinstallera enhet”.
  3. Starta sedan om datorn och logga in i Windows igen (möjligt att datorn visar en lågupplöst bild i detta läge).
  4. Väl inne i Windows bör datorn själv direkt installera drivrutinen för grafikkortet automatiskt igen. Skulle Windows, mot förmodan, inte göra det är det bara att klicka på söksymbolen igen och skriva ”Windows Update”. Låt därefter den inbyggda uppdateringsfunktionen i Windows ladda ned och installera drivrutinerna igen.

  Gör det någon skillnad?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Skärmen släcks efter datorn startat
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend