Skärmen är svart när man använder VoiceOver (talstyrning) på iPhone

Hem Mobilt & Surfplattor Skärmen är svart när man använder VoiceOver (talstyrning) på iPhone

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5422 Svara
  Emma
  Gäst

  Hej!

  Har en bekant som använder VoiceOver på iPhone för att kunna använda den trots att hon ser väldigt dåligt. Tidigare har skärmen alltid varit på när man använder VoiceOver, men nu är den bara svart. Stänger man av Voice Over (genom att trippelklicka på hemknappen) lyser skärmen upp som vanligt.

  Rätt besvärligt när man har någon med sig som man vill visa något på telefonen för. Kan det vara något fel på telefonen eller är det någon inställning som behöver ändras? Har letat men hittar inget alls.

  #5424 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Efter lite Googlande verkar det som detta har att göra med att telefonen helt enkelt vill spara på batteriet eftersom VoiceOver är aktiverat. Testa att först aktivera VoiceOver som vanligt, varpå skärmen blir svart. Tryck därefter med tre fingrar tre gånger mitt på skärmen. Detta bör stänga av den så kallade ”gardin-inställningen” som används när VoiceOver går igång.

  För att slå på gardinen (den svarta skärmen) igen ska det bara vara att göra samma procedur igen.

  Du kan läsa lite mera här (på engelska).

  #7284 Svara
  Marcus
  Gäst

  Mycket bra information. Fungerar perfekt. Kan vara bra vid tillfälle när man inte vill att utomstående ska ta del av skärminformation t.ex. nýfiken förälder.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Skärmen är svart när man använder VoiceOver (talstyrning) på iPhone
Information om dig:Nya artiklar