Skärm

Hem Övrigt Skärm

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35796 Svara
  Camilla
  Gäst

  Hej

  Jag undrar vad som händer med en dataskärm om man under en längre tid använder fönsterputs, och på vilket sätt förstör fönsterputs skärmen?

  #35823 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Bra fråga! Det är ytterst sällan rekommenderat att använda fönsterputs för att rengöra dator- eller TV-skärmar. Den enda gången man kan komma undan med det är om det yttersta lagret av skärmen faktiskt är tillverkat av glas. I regel är detta dock inte fallet, utan istället är det någon form av plast längst ut.

  De kemikalier som finns i fönsterputs kan över tid (och även ganska omgående om man har otur och beroende på hur skärmen är konstruerad) skada både själva yttre lagret och tillslut också de underliggande lagren av ljusfilter, bakgrundsbelysning m.m.

  Det bästa sättet att rengöra en skärm är i regel med en (torr) mikrofiberduk med försiktiga rörelser över skärmytan. En del TV-apparater har även separata rekommendationer just för bästa typen av rengöring. Om skärmen inte upplevs ren med endast en mikrofiberduk som redskap finns det även sprayrengöring att köpa i de flesta elektronikbutiker, som sedan används i kombination med just en mikrofiberduk.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Skärm
Information om dig:Nya artiklar