Skadad av el för 25 år sedan

Hem Övrigt Skadad av el för 25 år sedan

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23943 Svara
  Andreas
  Gäst

  Hej! Jag har försökt få svar på detta i många år nu utan framgång. Jag hoppas ni kan någonting om detta eller vet vem som kan tänkas kunna det.

  När jag var 17 år så hade vi flyttat och jag skulle dra en förlängningskabel för elen ett par meter. Jag hade delat kabeln och jag skulle tvinna kablarna för att sätta på en strömbrytare. Det kändes konstigt och när jag tittade så satt stickproppen kvar i väggen och jag hade båda kablarna i händerna. Jag vet inte hur länge jag hade kablarna i händerna, säkert 10-15 sekunder. Sen vaknade jag upp sittandes på golvet och det hade gått flera timmar. Efter detta blev jag överkänslig mot el. Jag kunde känna av ett kraftfällt runt hemelektroniken i många år. Nu är det inte kvar sen några år tillbaka och det är jag lycklig över, men jag har haft problem med kraftiga stötar till och från. Varje gång jag tog på bilen så small det till och det gick en stöt igenom kroppen. Det var för 10-12 år sedan. Det har varit bättre ett tag, men nu har jag börjat få blå blixtar som smäller igen. Det är inte alltid, men mer än det har varit den senaste tiden. Ni tror väl att jag är helt sinnessjuk men det är jag inte. Det vore bra att få en aning om varför det är så. Hälsningar Andreas

  #23944 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Andreas! Först och främst skönt att det ändå gick (förhållandevis) bra vid den första incidenten.

  Jag är nog inte rätt person att svara på detta är jag rädd, och jag antar att du redan gjort massa egna tester etc. för vad som eventuellt skulle orsaka uppbyggnaden av statisk elektricitet som sedan utjämnas när du rör vid t.ex. bilden. Annars hade jag ju absolut testat att byta kläder och framförallt skor. Jag har själv några par skor som varenda gång jag rör bilens dörr (även vid in och utstigning) ger mig en ganska ordentlig stöt. Medan andra par skor helt eliminerar detta.

  Nu har jag som sagt ingen egentlig kunskap om hur kroppen reagerar på el. Men att bli överkänslig på det sättet att kroppen på något sätt leder/samlar på sig statisk elektricitet har jag jag svårt att se. Snarare skulle jag gissa att detta kan komma av förändrade rörelsemönster eller liknande, som på det sättet lättare bygger upp statisk elektricitet. Men som sagt, detta är bara mina tankar och behöver verkligen inte överensstämma med vad som faktiskt är korrekt.

  Om detta gällde mig personligen skulle jag nog först kontakta vanliga sjukvårdsupplysningen. Däremot är jag osäker på om de kan göra något utifrån detta. Ett annat alternativ är ju att testa med någon av de många läkarappar som finns (Kry, Doktor24 etc.). Där börjar ju många av samtalen som chatter där du kanske skulle kunna höra om de kan peka dig i någon bra riktning för att få hjälp med funderingarna åtminstone :-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Skadad av el för 25 år sedan
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend