Siri visar klockan varje timme

Hem Övrigt Siri visar klockan varje timme

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #33059 Svara
  Kalle
  Gäst

  Hur stänger man av Siri på en iMacdator, men också på en iPhone 12 Pro Max. Den tjatar om att klockan är exakt 08.00 och sedan varje timme dygnet runt. Jag blir tokig.

  #33066 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Jag hittar inte något specifikt om just Siri, däremot finns det tydligen en inställning på i macOS där tiden visas t.ex. varje timma. Här finns en guide för hur man stänger av just den inställningen (visserligen på engelska, men bilderna var ganska tydliga): https://www.howtoisolve.com/turn-on-mute-clock-voice-on-mac-os-x/. Kan det vara detta som spökar?

  Att stänga av Siri helt och hållet på iPhone görs, så vitt jag kan läsa mig till, genom Inställningar > Siri och sökning > stäng av ”Lyssna efter Hej Siri”, Tryck på sidoknappen för Siri” och ”Tillåt Siri när skärmen är låst”.

  #33071 Svara
  Kalle
  Gäst

  Tack Christoffer. Nu på morgonen lyckades jag själv få stopp på rösten och det gjordes på min iMac. Min iPhone 12 har inte gett ifrån sig några ljud, det tyder förmodligen på att Siri inte aktiverats på enheten. Helt säker är jag inte för båda enheterna har samma Apple-ID som automatiskt synkar ihop enheterna. För när jag får mejl på mobilen får jag samtidigt mejlet på datorn eftersom dom har samma Apple-ID från iCloud.
  Jag swishar över en ”Tack för hjälpen-peng”

  #33194 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Skönt att det löste sig! Mycket möjligt som du skriver att vissa inställningar synkas över båda enheterna också i och med att de använder samma Apple-ID. Sen är det inte alltid helt tydligt vad som synkas tyvärr :-/ Stort tack för Swishen!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Siri visar klockan varje timme
Information om dig:Nya artiklar