Ratt till Nitendo Switch

Hem Spel Ratt till Nitendo Switch

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31190 Svara
  Janne
  Gäst

  Hej !

  Min son på 7 år har Nitendo Switch. Han önskar sig en ratt med pedaler för att spela bilspel.
  Nån som vet om det är idé att köpa det, om det är en bra upplevelse samt vilka spel som passar bäst, är roligast att köra med ratt o pedaler. Skälet att jag frågar är att de flesta verka tycka man ska ha playstation för just bilspel med ratt.

  Tacksam för input!

  / Janne

  #31191 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Switch är ju inte superkänt för att ha så där jättemånga bra bilspel, utan där är det ju som du säger kanske istället Playstation och Xbox (med exempelvis Forza-serierna) som har det bästa utbudet. Det finns heller inte supermånga olika ratt- och pedallösningar att välja på till Switch. Det är i princip denna (som ändå verkar ha fått hyfsat okej betyg som en nybörjar-ratt) samt denna.

  Nu har jag tyvärr inte testat någon av dessa så vågar inte lova så mycket egentligen. Vi har däremot haft Thrustmaster Ferrari 458 som en lite mer nybörjarratt/pedal till Xbox One och den har fungerat helt okej. Tyvärr fungerar den inte till Switch dock :-/

  Annars är ju många av de lite billigare rattarna också just lite billigare, både till kontrollmöjligheter och byggkvalitet (åtminstone vad man läser). Logitechs varianter är så vitt jag vet något av de bättre man kan köpa om man inte vill hålla sig inom humana priser och ändå få en riktigt bra ratt/pedal-kombination. Men då är vi redan uppe på cirka 3000 kr (ish) och även där är det endast Xbox/PS4/PS5 som gäller.

  Men möjligen att någon av de enklare Switch-rattarna kan vara något ändå, kanske värt att titta lite närmare på åtminstone. Recensionerna hos Amazon verkar åtminstone indikera att Hori-varianten skulle kunna vara just en bra nybörjarratt. Sen ska man alltid ta recensioner direkt hos återförsäljare med en nypa salt, men ändå :-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Ratt till Nitendo Switch
Information om dig:Nya artiklar